Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2015. Május 21. 07:07, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Vihar – Több megyében csütörtökön is várhatók zivatarok

Vihar – Több megyében csütörtökön is várhatók zivatarok

A várható heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt nyolc megyére másod-, négyre és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki csütörtökre a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezekben a megyékben csütörtökön is várhatók olyan heves zivatarok, amelyeket akár 90 kilométer/órásnál erősebb szél és nagy méretű jég kísérhet. Továbbá helyenként rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső hullhat.

Baranya, Nógrád, Tolna és Pest megyére, valamint Budapestre a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki csütörtökre.

A meteorológiai szolgálat azt írta: csütörtökön nyugaton már stabilizálódik a légkör, napközben a Dunántúlon már kisebb eséllyel fordulhat elő zivatar. Ugyanakkor a délután második felében és este - kiemelten az ország keleti harmadán – továbbra is számítani lehet heves zivatarokra.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 13-18, másutt 20-29 Celsius-fok között valószínű, a legmelegebb a Tiszántúlon várható. Késő estére 13-19 fok közé hűl a levegő.

Címkék: időjárás, vihar, zivatar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.