Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Február 12. 07:17, kedd | Helyi sport

Világ - és Európabajnok kézilabdázó igazol a Győri Audi ETO KC-hez

Világ - és Európabajnok kézilabdázó igazol a Győri Audi ETO KC-hez

Nyártól a Győri Audi ETO KC-nál folytatja pályafutását a Siófok francia kézilabdázója, Estelle Nze Minko.

2019 nyarától zöld-fehér mezt húz és két szezonon keresztül a Győri Audi ETO KC csapatát erősíti Estelle Nze Minko. A francia válogatottal Európa- és világbajnoki aranyérmet is ünneplő irányító a nemzeti csapat után új klubjában, a Bajnokok Ligájában is bizonyítana.

A bajnoki címvédő és Bajnokok Ligája-győztes győri klub hétfőn honlapján arról számolt be, hogy már régóta nyomon követte a 27 esztendős irányító pályafutását. aki a francia válogatottal 2017-ben világ-, egy évre rá Európa-bajnok lett, a riói olimpián pedig ezüstérmet nyert a csapattal.

"Remek adottságú, gyors játékosról van szó, aki remekül lát a pályán" - jellemezte az új igazolást Bartha Csaba klubelnök, aki hozzátette, biztos benne, hogy Stine Oftedallal közösen remekül megoldják majd a következő szezontól az irányítói feladatokat.

A klubvezetés által korábban már közölt 20 fős keret névsora hamarosan véglegessé válik. Irányító poszton Estelle Nze Minko érkezésével lesz teljes a karmesteri pozíció.

„Sokáig nem kellett keresgélni erre a posztra, hiszen Estelle Nze Minko karrierjét már jó ideje nyomon követtük. Kitűnő adottságú gyors játékosról van szó, aki remekül lát a pályán. Tehetségét jelenlegi csapatában és a francia válogatottban is igazolja. Örülök, hogy sikerült megegyeznünk, és biztos vagyok benne, hogy Stine Oftedallal közösen nagyszerűen megoldják majd a következő szezontól a irányítói feladatokat.” mondta dr. Bartha Csaba elnök.

„Nagyon örülök, hogy jövőre a Győri Audi ETO KC-ben szerepelhetek. A világ legjobb csapatáról van szó, ahová örömmel megy az ember. Minden évben komoly célokat tűznek ki a csapat elé, ami megegyezik saját céljaimmal: a legjobbnak lenni! Jó lesz ismét a Bajnokok Ligájában szerepelni és szeretném teljesítményemmel bebizonyítani, hogy helyem van a csapatban.” – nyilatkozta Estelle Nze Minko.

A 2019/20-as szezon eddig közölt bejelentései alapján a Győri Audi ETO KC jövő évi játékosai:

Kapusok: Kari Aalvik Grimsbö, Kiss Éva, Amandine Leynaud

Jobbszélsők: Bódi Bernadett, Faluvégi Dorottya, Jana Knedlikova

Jobbátlövők: Kürthi Laura

Irányítók: Farkas Johanna, Estelle Nze Minko, Stine Oftedal

Beállók: Kari Brattset, Beatrice Edwige

Balátlövők: Eduarda Amorim, Anne Mette Hansen, Veronika Kristiansen

Balszélsők: Fodor Csenge, Görbicz Anita, Puhalák Szidónia

A jobbátlövő posztra még két név bejelentése várható a közeljövőben, ezen kívül a keret a jövő évre véglegesnek tekinthető.

Forrás: gyorietokc.hu; ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.