Városlista
2024. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2024. Február 21. 08:14, szerda | Helyi

Világklasszis vizilabdázó öltözteti a magyar sportlövőket

Világklasszis vizilabdázó öltözteti a magyar sportlövőket

Világklasszis vizilabdázó öltözteti a magyar sportlövőket

A kontinensviadal keddi, budapesti sajtótájékoztatóján ott volt Gurisatti Gréta, aki pénteken világbajnoki ezüstérmet nyert a női vízilabda-válogatottal, ezúttal pedig három évre szóló együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Sportlövő Szövetséggel, így a magyar sportlövők az ő sportruházati cégének, a Gr8ta by Gurisattinak a termékeit fogják viselni a jövőben.

Sinka László, a Magyar Sportlövő Szövetség főtitkára elmondta, egy kvótát és összességében 3-5 érmet várnak a hazai csapattól. A viadalnak az Audi Aréna és a mellette álló Magvassy Mihály Sportcsarnok lesz helyszíne, az alapversenyeket előbbiben, a finálékat utóbbiban bonyolítják le. Az Audi Arénában 90, a Magvassy csarnokban tíz lőállást alakítanak ki, melyek összértéke 250 millió forint. A sportvezető hangsúlyozta, hogy a korábbi Európa-bajnokságok során egy összeszokott, profi csapat állt össze, így a szervezés során minden feladatot sikerült megoldani.

Győr negyedszer rendez sportlövő EB-t

Sinka László Győr városának külön is köszönetét fejezte ki az "erős, dinamikus támogatásért" és, hogy "rengeteg pénzzel" állt a sportlövő-szövetség mellé. A város mellett az állam szerepét és támogatását is külön kiemelte. Győrt Szeles Szabolcs sportért felelős alpolgármester képviselte, aki szintén hangsúlyozta, hogy profi stáb dolgozik az Eb sikeréért.

– Nem volt más dolgunk, mint a bejárt utat végigjárni. Azokat a gyermekbetegségeket, amik korábban esetleg előfordultak, már régen kinőttük – hangsúlyozta az alpolgármester.2004 óta egyébként az idei már a negyedik (2004, 2016, 2018, 2024) 10 méteres Eb, amelynek Győr ad ottont, ráadásul 2016-ban ugyanígy olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság házigazdája volt a vármegyeszékhely.

Pekler jó formában várja a kontinensviadalt

A sajtótájékoztatón a magyar sportlövészet jelenlegi két párizsi kvótása, a pisztolyos Fábián Sára Ráhel és a puskás Pekler Zalán is részt vett. Egyaránt arról beszéltek, hogy egy hosszú felkészülés végén járnak, az Eb-ig már csak a finomhangolás van hátra és úgy érzik, jó formában lépnek majd lőállásba. A tavalyi világbajnokságon egyéniben negyedik, csapatban ezüstérmes Fábián konkrét célokat is megfogalmazott, mint mondta, egyéniben mindenképpen döntőbe jutást vár magától, Major Veronikával és Jákó Miriammal csapatban pedig dobogóra szeretne állni. A tavalyi Európa Játékokon négy aranyérmet gyűjtött Pekler célja, hogy jól lőjjön, mert ha ez sikerül, ahogy fogalmazott, akkor az eredmények sem maradnak el.

Hétfőn kezdődik az EB

A győri Európa-bajnokságon jövő hétfőtől szerdáig a juniorok versenyeznek, majd csütörtökön, pénteken és szombaton a felnőttek lépnek lőállásba. A versenyen férfi, női puskában és pisztolyban egyaránt két-két párizsi kvóta talál gazdára, ugyanakkor egy nemzetből egy számban csupán egy indulási jog szerezhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 08:15, hétfő | Helyi

Tudatos vezetők a felgyorsult világban

Belső világunkból indul ki az igazi boldogság. Ezt vallja a győri HELLÓ! Szeretlek Tudatos Vezetők Egyesülete.

2024. Április 22. 07:12, hétfő | Helyi

550 millió forintra csaphatnak le a kis sportszervezetek

Azok pályázhatnak, akik az utánpótlást nevelik ki.

2024. Április 21. 09:13, vasárnap | Helyi

500 ezer forintos bruttó fizetés és összetartó csapat ígéretével csábít a győri rendőrség

Állásbörzét tartott a győri rendőrség középiskolás fiatalok számára. Az utánpótlás-tervezési osztály rendőr-alezredesétől azt kérdeztük, hogyan teszik vonzóvá munkájukat a fiatalok számára.

2024. Április 21. 08:12, vasárnap | Helyi

Legalább 65 ezer forintos áron adja el csarnokainak négyzetméterét a győri Rába

A közgyűlés döntött egyebek mellett csarnokfelújításról és -eladásról is.