Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2010. Augusztus 24. 07:17, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Világverők a magyar kutyás mentők

Világverők a magyar kutyás mentők

Az előkelő negyedik helyezést érték el a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat kutyás mentői az Olaszországban megrendezett világbajnokságon. A magyar szakemberek egy négyfős csapattal és három mentőkutyával képviseltették magukat a megm

 
Az elmúlt napokban rendezte meg a Nemzetközi Kutyás Szövetség Olaszországban a mentőkutyás világbajnokságot, a versenyen a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat is részt vett. A megmérettetésen 8 országból 20 csapat mérte össze tudását, a magyar szakemberek három kutyával: egy francia pásztorral, egy belga juhásszal és egy border collie-val, illetve egy négyfős csapattal képviseltették magukat - mondta el a szolgálat elnöke. Balázs László hozzátette, hogy a bajnokságon a csapatoknak azt kellett megmutatniuk, hogyan keresnek erdős területen eltűnt embereket vagy éppen egy összedőlt épület romjai között túlélőket. Emellett egy sportstadionban a kutyáknak az kellett bizonyítaniuk, mennyire fegyelmezettek és hogyan mozognak a különféle akadályokon.


A Pest megyei csapat a világbajnokságon a negyedik helyezést érte el, tehát éppen csak hogy lecsúsztak a dobogóról. Ráadásul az első hat helyezett között csak néhány pont döntött. Balázs László reményei szerint a következő, 2012-es világbajnokságon már az első három hely valamelyikével büszkélkedhetnek majd.


A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat egyébként tíz éve dolgozik Magyarországon, illetve világszerte a katasztrófák helyszínein. Jelenleg 10 mentőkutyájuk van, amelyek bármikor bevethetők a világ bármely pontján. Itthon főként eltűnt emberek keresésében vesznek részt, de segítették például az indonéz földrengésnél is a túlélők keresésében.


(FH)
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.