Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Május 09. 07:21, hétfő | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Villamos közlekedhet a vonatsínen

Villamos közlekedhet a vonatsínen

Villamos közlekedhet Hódmezővásárhely és Szeged között. A megvalósíthatósági tanulmányra a hódmezővásárhelyi önkormányzat írt ki pályázatot - derül ki Közbeszerzési Értesítő legfrissebb számából.

A beruházást az úgynevezett "TramTrain" rendszerben kell megvalósítani. Ennek lényege, hogy villamosok közlekednek a vasúti pályán, és átszállás nélkül kapcsolják össze a két várost. A pályázatra megvalósíthatósági tanulmányt kell készíteniük a jelentkezőknek, a feladat magában foglal egy hódmezővásárhelyi villamos fejlesztést is.

A pályázatokra 100 pont adható, 46 pontot lehet kapni a nettó árajánlatra, 45-öt a szakmai koncepcióra és 9-et a projektmenedzsment tervre.

Az ajánlattételi határidő június 23. Az eredményhirdetés tervezett időpontja július 7, míg a szerződéskötésé július 21.

Nem indulhat a pályázaton az a cég, amely az utolsó három üzleti év bármelyikében veszteséges volt, tartozása van vagy végrehajtás alatt áll. A vállalkozásnak az utolsó három évben, átlag évi nettó 400 forintos árbevétellel kell rendelkeznie, illetve közösségi közlekedés fejlesztés előkészítéséből legalább évi nettó 130 millió forint árbevétele kell legyen.

Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton