Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2017. Január 16. 10:30, hétfő | Bulvár
Forrás: hirado.hu

Vilmos herceg feladja állását

Vilmos herceg feladja állását

A királynő nem gyakorolt nyomást a trónörökösre, a döntés fia miatt is elkerülhetetlen volt.

Nagyon úgy fest, hogy Vilmos számára véget ér az álomélet, miszerint kvázi átlagos kertvárosi szülőként, polgári foglalkozással keresi a kenyerét. A brit magazinok úgy tudják, idén a herceg felmond a mentőszolgálatnál, ahol jelenleg helikopterpilótaként dolgozik, hogy több időt fordíthasson kötelezettségeire.

Miután decemberben bejelentették, hogy az uralkodó fiatalabb családtagjainak adja át 25 jótékonysági, közéleti, társadalmi és sportszervezet fővédnöki tisztségét, Vilmosnak és családjának újra kell szerveznie életét, hiszen Katalin hercegné veszi át például a wimbledoni tenisztornákat rendező patinás intézmény, az All England Lawn Tennis and Croquet Club fővédnökségét, de férjére is sokkal több feladat hárul majd, melyet Amner Hall-i birtokukról nehéz lenne kézben tartani.
Vilmost a múlt évben sokan támadták, amiért nejével kevés feladatot láttak el azokból, melyek a királyi családban betöltött pozíciójukból hárulnának rájuk. A friss hírek szerint a trónörökös ezentúl sem fog túlteljesíteni, édesapja, Károly herceg, aki Erzsébetet követi majd a trónon, ezentúl is több feladatot lát majd el.

Katalinék várhatóan visszaköltöznek a Kensington-palotába, mely a kis György herceg számára is megannyi kihívással jár majd, hiszen szülei iskolai előkészítőbe szeretnék adni.

Az idén negyedik életévét betöltő kis trónörökös elvileg ugyanabba az intézménybe járt volna, ahova édesapja és Harry herceg, azonban a család erősen gondolkozik azon, hogy az iskola egy kisebb, a Kensington-palotához közelebb eső Wetherby tagintézménybe írassa be szeptembertől Györgyöt. Ott kevesebb lesifotós ácsorog egy-egy világsztárra várva, amint csemetéjét viszi iskolába.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:57, péntek | Bulvár

A főpolgármester szerint nincs B terv, a Szajnában kell és lehet úszni

A francia főváros polgármestere szerint nem volt és nincs is más alternatíva, mint a Szajnában rendezni az olimpiai nyíltvízi úszóversenyeit.

2024. Augusztus 02. 07:49, péntek | Bulvár

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát, az Összetartozás temploma az egykori település valamennyi felekezetét képviseli.

2024. Július 31. 07:53, szerda | Bulvár

Filmzenei fesztivált tartanak Balatonalmádiban augusztus közepén

Kilenc formáció lép fel a 2. Balatoni Filmzene Fesztiválon augusztus 9. és 11. között a Kerényi Imre KultMagtárban, a rendezvény alatt filmzenei utcakoncertek is lesznek - közölték a szervezők az MTI-vel.

2024. Július 29. 08:06, hétfő | Bulvár

Párizs 2024 - Művészeti igazgató: nem kívánt semmit kigúnyolni a megnyitó

Thomas Jolly, a párizsi olimpiai megnyitóünnepség művészeti vezetője cáfolta, hogy Az utolsó vacsora témája ihlette volna a program Ünnepség című jelenetét, amely ellen a katolikus egyház és jobboldali politikusok tiltakoztak.