Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2018. Január 22. 07:00, hétfő | Helyi

Vince-napi pincejárás a Pannonhalmi Borvidéken

Vince-napi pincejárás a Pannonhalmi Borvidéken

2018. január 19-21. között, péntektől vasárnapig zajlott a Vince-napi pincejárás, a Pannonhalmi Borvidéki Bor-Promóciós Kft., Borpromo szervezésében.

Szent Vince napja alkalmából, a Pannonhalmi Borvidék pincéinek gazdái, immáron 5. éve nyitották ki a borkedvelők előtt pinceajtóikat egy téli pincejárással.
A Győr környékén kuriózumnak számító programhoz 8 szőlőbirtok, pincészet csatlakozott, több mint 50 borfajtával. Az érdeklődők végiglátogathatták a - Pécsinger Szőlőbirtok; Ács János Pincészete; Babarczi Szőlőbirtok; Cseri Pincészet; Soós Pince; Hangyál Pince; Herold Pince és a Pannonhalmi Apátsági Pincészet- programjait.

A legkorszerűbb technológiák ötvözve az évszázados tradíciókkal mára nem csak az ország egyik legrégebbi, hanem a magyar minőségi bortermelés egyik meghatározó régiójává tette a Pannonhalmi Borvidéket.

A Borvidék központjában kimagaslik a Pannonhalmi Apátság, amely a kereszténység, az európai kultúra, a szőlő- és borkultúra honi bölcsőjének tekinthető. Az apátság 1996-ban ünnepelte fennállásának ezredik évfordulóját, és ugyanebben az évben felkerült az UNESCO Világörökségi Listájára is.

A Pannonhalmi Borvidék borászai az évszázadok tapasztalatait a jelen köntösébe csomagolták és a végeredményt palackozott formában kínálják a borkedvelők számára.

Borbély Sándor, a Pannonhalmi Borvidéki Bor-Promóciós Kft. ügyvezetője portálunknak elmondta, hogy a regisztrált adatok alapján, több mint 300 borkedvelő mozgott borvidék szerte.

Írta: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.

2024. Július 26. 08:07, péntek | Helyi

Új gasztrofesztivál debütál Győrben

Tizenhat órán át sütnek malacot a pénteken kezdődő háromnapos I. Győri Sör & BBQ Gasztroparádén.

2024. Július 26. 07:15, péntek | Helyi

Győri fiatalok a birminghami frizbi vébén

Tart az U20-as frizbi világbajnokság Birminghamban, a magyar válogatottban több győri is szerepel. Nem is vagyunk esélytelenek, csapatunk tavalyelőtt arany-, tavaly ezüstérmes lett az Európa-bajnokságon.

2024. Július 25. 09:11, csütörtök | Helyi

Evezős OB: Győr lett az összesített magyar bajnok!

Múlt hét végén hírt adtunk arról, hogy elindultak a győri evezősök az OB-re. A folytatás nem akármilyen lett…