Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Június 15. 15:03, szerda | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város honlapja

VIRÁGLÁDÁK KIHELYEZÉSE GYŐR BELVÁROSÁBAN

VIRÁGLÁDÁK KIHELYEZÉSE GYŐR BELVÁROSÁBAN

Negyvenegy darab egynyári növényekkel teleültetett virágládát helyeznek ki a Győr-Szol Zrt. szakemberei a következő időszakban a belvárosi utcákra.

A sajtó jelenlétében szerdán a Király utcában kezdték meg a ládák kihelyezését, ahol Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester felidézte: Győrben közel százezer tő virágpalántát ültettek el városszerte, szépek a virágágyások, a virágoszlopok, a virágpiramisok, valamint a virágosítás keretében négy körforgalom is megszépül a nyáron. A belvárosi sétálóutcákban azonban kevés a zöld felület, ezért virágládákkal színesítik, teszik barátságosabbá a környezetet.

Fekete Dávid alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője kiemelte, a belvárosi rehabilitáció részeként újítják meg a burkolatokat, ezáltal jön létre egy jól sétálható Belváros. Ezeket az utcákat élhetővé is kell tenni, ezért padokkal, csobogókkal, köztéri alkotásokkal és virágokkal teszik barátságosabbá a területet.

A virágládákat a Király, a Jedlik Ányos, a Szabadsajtó, az Apáca és a Kazinczy utcába helyezik ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.