Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Április 29. 07:33, csütörtök | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Visszaerősödött a forint

Visszaerősödött a forint

A reggeli erős gyengülés után délután visszaerősödött a forint, az euróval szemben jellemzően a 270 alatt volt az árfolyam. A forint szinte teljesen lengyel zlotyval együtt mozgott, ami egyértelmű jele annak, hogy külső események, a gör

 

A világ nyugtalan a görögországi, portugáliai események miatt, ez az úgynevezett feltörekvő piaci országokat, így Magyarországot is komolyan érintik. A forint kora reggel 272 fölé gyengült az euróval szemben, délután aztán visszaereszkedett 270 alá. Késő délután a dollár 204, a svájci frank 188-on állt. A forint/euró-kurzus a zlotyéval együtt alakult, öt órakor mindkettő 0,15 százalékot gyengült a napkezdethez képest.

A Budapesti Értéktőzsde indexe egész nap a keddi záróérték alatt teljesített, záráskor 24 321,96-on, -2,29 százalékon állt meg. A vezető részvények mind veszítettek értékükből, legtöbbet a Magyar Telekom, csaknem 10 százalékot. A nagy, 36,4 milliárd forint forgalomban az eladók uralták a parkettet.

 

Független Hírgynökség

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.