Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2010. Január 12. 06:53, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Visszaszúrt a menekülő betörő

Visszaszúrt a menekülő betörő

Életveszélyes sérüléseket szenvedett az a férfi, akit késsel vágott meg egy általa tetten ért betörő Sárbogárdon. A rendőrök időközben elfogták a késelő betörőt, s azóta már stabilizálták a sérült állapotát is. A rendőrség

Amint észrevette, hogy az udvaron egy sötét alak fut a kerítés felé, utánaeredt és megpróbálta lerángatni a kerítésről, ekkor azonban a behatoló előkapott egy kést, és egy kaszáló mozdulattal megvágta a sértettet. A betörő ezután elmenekült, az ingatlan tulajdonosát életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A bejelentés nyomán kiérkező járőrök a helyszíni szemle közben értesültek arról, hogy egy közeli ingatlanon szintén megzavartak egy jogtalan behatolót, sőt kisvártatva egy harmadik bűncselekményre is fény derült, amely ugyanehhez az elkövetőhöz köthetőnek tűnt. Az adatok rendszerezését követően felmerült a gyanú, hogy a bűntényeket egy alsószentiváni férfi követhette el, aki már korábban is állt bíróság előtt erőszakos jellegű és vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt. Az illető az elfogása után mindent tagadott, de a megcáfolt alibik alapján ellentmondásba keveredett, és nem tudta magát tisztázni a gyanú alól.

A férfi korábban 12 alkalommal volt büntetve, ezek között emberölési kísérlet és - legutóbb - halált okozó testi sértés is volt. Legutolsó, három éves fegyházbüntetéséből 2008. áprilisában szabadult, de azóta már indult ellene eljárás, többek közt csoportos garázdaság és súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt. A mostani ügyben életveszélyt okozó testi sértés, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és lopási kísérlet miatt indult eljárás vele szemben, ami miatt a kapitányságon őrizetbe is vették.

HavariaPress


Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 05. 14:34, szerda | Kék hírek

Unokázós csalókat fogtak el a rendőrök

A Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított az elkövetőkkel szemben.

2021. Május 05. 09:57, szerda | Kék hírek

80 millió token csalás – rendőrkézen a 27 éves férfi

Kriptovaluta csalással 80 millió tokent hozott létre egy férfi, a kibernyomozók eljárást indítottak vele szemben.

2021. Május 04. 12:06, kedd | Kék hírek

Apa és fia gyilkolhatott - VIDEÓ

A Pest megyei rendőrök őrizetbe vették azt az apát és fiát, akik a gyanú szerint megöltek egy férfit Dunavarsányban. Szóváltás fajult veréssé és késszúrásokká.

2021. Május 04. 08:00, kedd | Kék hírek

Rendőrökre támadó férfiakat ítéltek el Borsodban

A Szikszói Járásbíróság letöltendő szabadságvesztésre ítélte azt a férfit és három társát, aki tavaly márciusban az Encsi Rendőrkapitányság jogszerűen intézkedő rendőreire támadt