Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2010. Január 12. 06:53, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Visszaszúrt a menekülő betörő

Visszaszúrt a menekülő betörő

Életveszélyes sérüléseket szenvedett az a férfi, akit késsel vágott meg egy általa tetten ért betörő Sárbogárdon. A rendőrök időközben elfogták a késelő betörőt, s azóta már stabilizálták a sérült állapotát is. A rendőrség

Amint észrevette, hogy az udvaron egy sötét alak fut a kerítés felé, utánaeredt és megpróbálta lerángatni a kerítésről, ekkor azonban a behatoló előkapott egy kést, és egy kaszáló mozdulattal megvágta a sértettet. A betörő ezután elmenekült, az ingatlan tulajdonosát életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A bejelentés nyomán kiérkező járőrök a helyszíni szemle közben értesültek arról, hogy egy közeli ingatlanon szintén megzavartak egy jogtalan behatolót, sőt kisvártatva egy harmadik bűncselekményre is fény derült, amely ugyanehhez az elkövetőhöz köthetőnek tűnt. Az adatok rendszerezését követően felmerült a gyanú, hogy a bűntényeket egy alsószentiváni férfi követhette el, aki már korábban is állt bíróság előtt erőszakos jellegű és vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt. Az illető az elfogása után mindent tagadott, de a megcáfolt alibik alapján ellentmondásba keveredett, és nem tudta magát tisztázni a gyanú alól.

A férfi korábban 12 alkalommal volt büntetve, ezek között emberölési kísérlet és - legutóbb - halált okozó testi sértés is volt. Legutolsó, három éves fegyházbüntetéséből 2008. áprilisában szabadult, de azóta már indult ellene eljárás, többek közt csoportos garázdaság és súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt. A mostani ügyben életveszélyt okozó testi sértés, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és lopási kísérlet miatt indult eljárás vele szemben, ami miatt a kapitányságon őrizetbe is vették.

HavariaPress


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után