Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. November 12. 06:46, hétfő | Helyi

Visszatekintés - Megnyílt Szabó Béla fotóművész kiállítása

Visszatekintés - Megnyílt Szabó Béla fotóművész kiállítása

Szombaton nyílt meg Szabó Béla "LV-Visszatekintés" című kiállítása a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállítóhelyén, a Magyar Ispitában.

"LV", vagyis 55. A tárlatot Pápai Emese művészettörténész, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum munkatársa, a kiállítás kurátora nyitotta meg, aki kurátori munkáját osztotta meg Béla kiállításával kapcsolatban, majd köszöntőbeszédet mondott Dezső László fotóművész.

A tárlat az alkotó 33 éves fotográfiai tevékenységét öleli fel. visszatekintés. A megnyitón Villányi László: Győri Idők és Juhász Attila: Tenger Csend-Kimondás kísérletek című köteteiből hangoztak el versek, a költők előadásában.

Szabó Béla munkái közé tartozik a Tara Nemzeti Park fényképezése is. A megnyitón, hosszú utat megtéve, tiszteletét tette Boriša Čolić, a szerbiai Tara Nemzeti Park PR- igazgatója is, aki kedves szavakkal méltatta a fotóművészt és a Nemzeti Parkkal való kapcsolatát.

A kiállítás 2018. december 2-ig, hétfő kivételével naponta 10 és 18 óra között tekinthető meg.

Írta: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?