Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2013. Október 08. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Visszérrel küzdők kerüljék a wellnesst

Visszérrel küzdők kerüljék a wellnesst

A wellness napjaink egyik legkedveltebb kikapcsolódási formája. A kellemes, meleg vizű jakuzzi, a szauna és a gőzfürdő olyan élményt jelentenek, amit szinte mindenki szeret. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindenkinek jót is tesznek. Hiába lazítják el az elmét, és kapcsolják ki az embert a wellness szolgáltatásai, ahogyan azt dr. Nyiredy Géza főorvostól, a Trombózisközpont érsebészétől megtudhatjuk, visszértágulatok esetén komoly veszélyeket rejt magában a használatuk.

A wellnessről le kell mondani

A visszereseknek nem könnyű a helyzetük. A tágulatok ugyanis arra kényszerítik őket, hogy lemondjanak a szauna, a gőz, vagy a melegvíz élvezetéről, hiszen számukra ez nagyon veszélyes is lehet.

„Természetesen a visszerekkel sem kell lemondani a pihenésről, de sajnos a wellness az egy kicsit más. Ebben az esetben ugyanis a meleg víz, a szauna, a gőzfürdő mind tiltottak a visszeresek számára. Ennek oka, az hogy a meleg hatására az egyébként is tág erek tovább tágulnak, ami veszélyes is lehet - annak ellenére nem tesz jót a szauna sem, hogy utána a merülőmedence hideg vizébe merülünk. Ez – vagyis a hideg meleg víz váltakozása – bár edzi az ereket, de ebben az esetben a meleg túl sokáig van jelen, így károkat okozhat” – mondja dr. Nyiredy Géza főorvos, a Trombózisközpont érsebésze.

A termálvízzel sem jobb a helyzet

A visszeresek számára sajnos a termálvíz sem jelenthet jó megoldást, hiszen akár trombózis kialakulásához is vezethet.

„Sajnos a helyzet akkor sem jobb, ha lemondunk a szauna, a gőz és a melegvizű jakuzzi használatáról, és csak a termálvízben áztatjuk magunkat. Egyrészt ennek vize is túl magas hőmérsékletű a visszeres lábnak, másrészt a trombóziskészséget is növelheti, vagyis az amúgy is tág visszerekben könnyebben képződhet alvadék, és alakulhat ki gyulladás.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.