Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Április 23. 06:30, hétfő | Helyi

Vivicittá Nagy Balázs színművésszel

Vivicittá Nagy Balázs színművésszel

A csodás időben az esemény résztvevői már 9 órától gyülekeztek Dunakapu téren.

A futam előtt Sebestyén Orsolya aerobikedző várta közös bemelegítésre a részvevőket, több százan mozogtak vele együtt, hogy aztán nyáreleji melegben 802-en vágjanak neki a győri belváros utcáin át vezető 2,6 km-es távnak.

Az eseményen a rajtot Rózsavölgyi László - Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnök és Dancsecs András - Magyar Telekom, Nyugat-magyarországi régióvezető lőtték el.

A mezőny a Dunakapu tértől indulva szinte szabályos téglalap alakú útvonalon a Batthány teret megkerülve, a Bajcsy Zsilinszky úton át elérte a Rába kettős hidat, és végigfutva a történelmi belvároson visszatért a Dunakapu téren felállított célba.

A férfi mezőny legjobbja a szentgotthárdi Koszár Zsolt lett, aki egy héttel ezelőtt 2. lett a klasszikusnak számító 10km-es távon, a 6000-es mezőnyben. A dobogó második és harmadik helyén a Marx testvérek, Balázs és Bálint álltak, akik a győri Futóbarátok versenyzői. Érdekesség, hogy múlt hétvégén ők nyerték a félmaraton páros számát a 33. Telekom Vivicittán.

A nők közül Majsa Nikoletta (GYAC) volt a leggyorsabb, még 10 perc sem kellett neki a célba éréshez. Őt követte Marx Blanka a győri Futóbarátok egyesületéből és Zsebők Ágnes lett a harmadik.

Győr megérdemelten kapta a legsportosabb város nevet, a hagyományteremtő első Vivicitta eseményen is több ismert arcok fedezhettek fel a helyiek. A Győri Balett két táncosa, Szendrei Georgina és Horváth Kada a tánc mellett a futást is szeretik, mindketten a mezőnyben voltak és felavatták az elő győri Vivicittát.

Csay Renáta 18-szoros maraton kajak világbajnok kislányával teljesítette a távot.

Nagy Balázs, győri Nemzeti Színház vezető színésze tavaly 42 évesen teljesítette a 42 km-t, élete első maratonját. A mai, számára kis távot (2,6km) úgy hosszabbította meg, hogy Abdáról futva érkezett és így csatlakozott be a rajtvonalhoz.

Célfotó helyett egyedi célfilm a futóknak

A Telekom Győrben is új szintre emeli a sport élményét a digitalizáció segítségével: minden futó egyedi, személyre szabott videót kaphat a saját futásáról, pontosabban célba éréséről. A videóhoz, amelyet robotkamerák és drónok rögzítenek és a felhőben 1000 processzor állít össze, a futók úgy juthatnak hozzá, hogy megadják futási adataikat a toltsdfelelmennyel.telekom.hu oldalon.

A vidéki Telekom Vivicittá sorozat május első hétvégéjén Miskolcon folytatódik, azt követően pedig Pécs és Szeged is sorra kerül.

Eredmények - férfiak:

Koszár Zsolt 7:20

Marx Balázs 7:49

Marx Bálint 8:14

Eredmények - nők:

Majsa Nikoletta 9:37

Marx Bianka 10:05

Zsebők Ágnes 10:30

Sajtóanyag

Forrás: gyorplusz.hu
Fotók: O. Jakócs Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.