Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Szeptember 13. 06:30, csütörtök | Külföld

Víz alatti söröző vár Székelyudvarhelyen

Víz alatti söröző vár Székelyudvarhelyen

A vendégek búvároktató segítségével mehetnek a víz alá, meg kell találniuk a hűtőt, a benne lévő söröket pedig a felszínen fogyaszthatják el. Népszerű látványosságnak ígérkezik.

A világ első víz alatti sörözője az ezer négyzetméteres és 9 méterre mélyülő dálnoki búvártó mélyén található, amelyet eddig búvárok oktatására és fogyatékkal élők vízi-terápiájára használtak.

A Csíki sör csapata építette meg a három méter mélyen berendezett „kocsmát”, benne egy négyszáz kilogrammos bárral, sörcsappal és egy sörrel teli hűtővel, valamint egy bokszzsákkal, illetve a víz alatt kilométerkővel, amely jelzi a Dálnoktól a sörmanufaktúráig, illetve a felszínig lévő távot is.

A víz alatti sörözőben nemcsak tapasztalt búvárok szórakozhatnak, hanem olyanok is, akik még nem merültek. Őket búvároktató kíséri le a víz alá. Feladatuk, hogy megtalálják a hűtőt, a benne lévő söröket pedig a felszínen fogyaszthatják el.

A dálnoki „búvárkocsmában” elfogyasztott sörökből származó bevétel nagy részét a fogyatékkal élők vízi terápiás foglalkozásainak fenntartására költik.

Forrás: turizmus.com

Fotó: transindex.ro

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.