Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. November 17. 17:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Szol Zrt.

Vízi védművek szemléje Győrben

Vízi védművek szemléje Győrben

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában lévő vízi létesítmények nagyobb részének fenntartását, üzemelését a GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. látja el.

Minden év őszén a Polgármesteri Hivatal, az Észak – dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság, valamint a Szolgáltató szakemberei az egyes helyszíneken bejárják a védőműveket, ahol egyrészt ellenőrzik, hogy az év elején kitűzött feladatok elvégzésre kerültek, másrészről meghatározzák a jövő év feladatait. E bejárás alkalmával tekintik meg a korábbi védekezések kritikus helyszíneit is.

A napokban megtartott helyszíni ellenőrzés során a következő létesítményeket vizsgálták:

- árvízvédelmi védvonalak: 33,0 km hosszúságban

- külterületi belvízelvezető csatorna: 20,5 km terjedelemben

- belterületi vízelvezető csatorna, árok: 17,1 km hosszban.

A bejárást követően megállapítható, hogy az Önkormányzat tulajdonában, és a GYŐR-SZOL Zrt. kezelésében lévő vízelvezető rendszerek a vizek kártétel nélküli levezetését biztosítják. Az árvízvédelmi létesítmények fenntartása, üzemelése a szakmai normáknak megfelelő módon és minőségben valósult meg. Hiányosságot a bejáráson résztvevő szakemberek nem állapítottak meg.

Címkék: Győr-Szol Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?