Városlista
2024. augusztus 16, péntek - Ábrahám

Hírek

2011. Október 19. 09:40, szerda | Helyi
Forrás: Mindennapi NLP

Vizuális vagy?

Vizuális vagy?

Biztosan hallottál már róla, hogy nem egyformán gondolkodunk. Van, aki képekben látja a világot (ő a vizuális), más hangokban hallja ugyanazt (az auditív), és van, aki főként az érzéseire hagyatkozik (kinesztetikus).

Tudtad, hogy a vizuálisok miért beszélnek olyan gyorsan? Mert így próbálják meg követni a fejükben pergő képek sebességét. Az auditívok gyakran jellegzetes “telefontartásban” állnak, a fejüket oldalra hajtva, pedig nem is telefonálnak. A kinesztetikusok szeretik a kényelmes, puha ruhákat. Igazuk is van.

Számos helyzetben jönne jól, ha mind a három rendszerben otthonosan mozognánk. Ha nem csak látsz, hanem hallasz, sőt érzel is, akkor könnyebben boldogulsz az életben. Ha valamelyik rendszerben gyengébb vagy, akkor itt az ideje elkezdeni a gyakorlást.

Nézzük pl. a villámolvasást - vagy teljes elmés olvasást -, amivel pár másodperc elolvashatsz egy elektronikus könyvet, és pár perc alatt egy hagyományos könyvet. Ez a módszer alapvetően vizuális úton működik. Külső képeket rögzítünk az agyunkban belső képek formájában. Tehát vizuálisok előnyben, a többiek húzzanak bele.

A sikeres fotóolvasás kulcsa a fókusz, vagyis az, hogy csak a célodra gondolj és az olvasásra. Zavaró gondolatok ellen egy belső hang segíthet, amelyet saját magunk indítunk el a fejünkben olvasás közben. Képet nem használhatunk, hiszen épp olvasunk, de a belső hang nagyszerű megoldást nyújt a koncentráció megőrzésére. Ha auditív vagy, akkor ez nagyon megy neked. Ha nem... majd belejössz.

A fotóolvasást záró egyik mondat így hangzik: “Elfogadom az érzéseket, amelyeket ettől a könyvtől kaptam.” Bizony, még a legkockább informatikusok testében és lelkében is érzéseket kelt egy-egy fotóolvasott könyv, sokszor már az olvasás közben, gyakrabban másnap, mire a tudattalan feldolgozza az infót. Nem beszélve a mandarin technikáról, ami erősen érzésekre támaszkodik. Kinesztetikusok a nyerők, ez nem vitás. Meg a többi.

Igazából mindegy, Te miben gondolkozol, mindenképpen ott a helyed a 2 napos teljes elmés olvasás tanfolyamon Győrben október 29-30-án.

További információ: http://mindennapinlp.hu/villamolvasas


Címkék: Villámolvasás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.

2024. Augusztus 16. 08:08, péntek | Helyi

Idén is zsebbenyúlós az iskolakezdés – Gazdasági Magazin 9.rész

Már szinte minden papírboltban elkezdődött a nagyroham az iskolakezdés előtt.

2024. Augusztus 16. 07:10, péntek | Helyi

III. fokú riasztás és vízosztás a pályaudvarokon – Győrben is

Harmadfokú hőségriasztást hirdettek ki, ezért augusztus 14-től augusztus 18-ig a MÁV, a VOLÁN és a GYSEV is az utasai számára díjmentesen vizet biztosít.

2024. Augusztus 15. 09:12, csütörtök | Helyi

Apa és fia is bajnok Jiu-Jitsuban

A brit és a magyar bajnoki címet is magáénak tudhatja apa és fia. Dr. Varga István és Varga András Győrből hódította meg Európát, és gyűjtött be számos hazai és nemzetközi elismerést Jiu-Jitsuban.