Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Július 30. 14:23, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Vízügyi fejlesztések a Répce mentén

Vízügyi fejlesztések a Répce mentén

Répce térségének vízgazdálkodását fejleszti az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (Éduvizig).

Németh József közlése szerint a 120 millió forintos, uniós forrásból finanszírozott projekt a hansági vizes élőhelyek megfelelő vízellátását szolgálja Hövej, Kapuvár, Vitnyéd, Agyagosszergény, Fertőd térségében.

A Hövejtől a Répce torkolatáig tartó mederszakasz jelenleg másodpercenként egy köbméteres kapacitását háromszorosára bővítik. A jó minőségű élővíz mederben tartásával, valamint a megfelelő mederrendezéssel helyreállítható a Répce egykori természetes hidrológiai és ökológiai állapota. Ennek következtében javulna a Répce és a Rábca menti vizes élőhelyek vízellátása - közölte, hozzátéve, ezzel jobb és több víz jutna erre a területre.

Németh József jelezte azt is: a Répce revitalizációját szolgálja, hogy megkezdik a túlszaporodott vízi növényzet visszaszorítását, szabályozását, a partok mentén árnyékoló fasorokat alakítanak ki, irtják a betelepülő nem őshonos növényeket, valamint a markósaroki duzzasztó felújításával javítják a folyó vízvisszatartó képességét.

Címkék: fejlesztés, Répce

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.