Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Augusztus 31. 12:30, szerda | Helyi
Forrás: MRFK Győr

Volt munkaadójánál tett látogatást….ajtó helyett az ablakot használta

Volt munkaadójánál tett látogatást….ajtó helyett az ablakot használta

Egy győrszentiváni férfi arra lett figyelmes, hogy augusztus 29-én, délelőtt egy hátizsákos férfi mászik ki szomszédja szobaablakán.

Felismerte a hívatlan látogatót, aki volt munkaadójának szokatlan látogatási formáját választotta. A látottakról azonnal értesítette szomszédját, aki otthona felé vette az irányt, s a 22 éves fiatalembert a házához egy közeli buszmegállóban meg is pillantotta. Miután kérdőre vonta, azonnal értesítette a rendőrséget.
A férfi gyanúsítotti meghallgatása során elmondta, hogy mintegy három hete költözött a településre. Sétája közben pillantotta meg, hogy alkalmi munkaadója családi házának földszinti bukó ablaka nyitva van. Ásóval kifeszítette, így jutott be a házba. Mivel ismerte a járást, sőt a házőrző ebeket is, arról is volt információja, hogy hol talál értékeket, nagy erőfeszítést nem kellett tennie. Célirányosan vett magához mintegy negyedmillió forint értékű műszaki cikket, laptopot, annak táskáját, navigációs rendszert, erősítőt stb., melyeket a nála lévő táskába pakolta bele. Ezt követően nem ott távozott ahol a házba jutott, hanem kényelmesen, a szoba ablakot kinyitva igyekezett kifelé a házból.

A tolvaj, aki nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, beismerő vallomást tett a kapitányságon. Ellene a Győri Rendőrkapitányság betöréses lopás megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.