Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2010. Augusztus 18. 07:21, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Voltak elegen a Balatonnál, de nem költöttek annyit

Voltak elegen a Balatonnál, de nem költöttek annyit

Felemás szezont zárnak idén a Balatonnál: hiába volt elég turista, a bevételek csökkentek. A sok hideg, esős nap miatt jelentősen visszaesett a strandok és a part menti vendéglátóhelyek forgalma. A hajókra is kevesebben váltottak jegyet, m

 

Húsz százalékkal csökkent idén a keszthelyi strandok forgalma a tavalyi évhez képest - mondta el a Független Hírügynökségnek Kindl György, a Keszthelyi Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője. Egész szezonban csak egy-két olyan nap volt, amikor sok vendégük volt. A gyakori hideg, esős napok azonban elriasztották a vendégeket, így most már a jó időben is kevesen mennek ki a strandra.

 

A part menti büfések is panaszkodnak. Gémesi Gábor a Független Hírügynökségnek azt mondta: idén jobban érződik a válság hatása, mint tavaly. Az emberek kevesebbet költenek: ételt még vesznek, de italt már kevesebben. Idén feltűnően sok volt a „hűtőtáskás" vendég a strandon - mondta a büfés.

 

A balatoni hajókon 15 százalékkal csökkent idén a személyforgalom, a tihanyi kompra pedig 10 százalékkal váltottak kevesebben jegyet - mondta a Független Hírügynökségnek Borbély Judit, a Balatoni Hajózási Rt. marketing igazgatója. Rajtuk azok a napok sem segítettek, amikor felmelegedett az idő. Mint mondta: ha kánikula volt azért, ha rossz idő, akkor meg azért volt kevés az utas.

 

Nem csökkent a turisták száma

 

A turisták száma nem csökkent a tavalyi évhez képest - ezt Horváth Orsolya, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda marketing menedzsere mondta. Hozzátette: most a főszezon végén már alig tudnak szabad szállást találni az irodájukba betérő vendégeknek. Tapasztalataik szerint a rossz időjárás miatt a turisták inkább szervezett programokon vettek részt, kirándultak vagy múzeumba mentek strandolás helyett.

 

FH

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.