Városlista
2024. augusztus 5, hétfő - Krisztina

Hírek

2011. Május 10. 07:29, kedd | Kék hírek
Forrás: OrientPress

Vörös posztó lett a rokkantkártya

Vörös posztó lett a rokkantkártya

Rokkantkártyás csalókra fókuszál a rendőrség: egy hét alatt 67 csalót lepleztek le, akik jogosulatlanul használták a mozgáskorlátozottaknak szánt engedélyt. Az ORFK komolyan veszi az utóbbi időben elszaporodó bombariadókat is.

Három év szabadságvesztéssel büntethetik azokat a csalókat, akik jogosulatlanul használnak mozgáskorlátozottaknak szánt parkolási kártyát – a rendőrség most fokozottan figyel rájuk. A rokkantkártyás csalásokról hétfőn Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese számolt be sajtótájékoztató keretében; mint elmondta, az utóbbi egy hétben 67 jogosulatlan kártyahasználó ellen indítottak eljárást a fővárosban – hétfő reggel pedig két óra leforgása alatt 6 főt állítottak elő. Fülöp szerint sokan nem is tudnak arról, hogy szabadságvesztéssel is sújtható csalást követnek el, a „tettesek” között pedig sok a jól szituált, diplomás ember is.

A sajtótájékoztatón Fülöp Valter a bombariadók, és telefonos fenyegetések ügyére is kitért: közlése szerint ezek megszaporodtak az utóbbi időkben – csak idén 48 ilyen eset történt, és mindegyik vaklárma volt, bombát egyetlen kiürített intézményben, plázában sem találtak. A közveszéllyel való fenyegetést ugyanakkor akár két év börtönnel is járhat -mutatott rá Fülöp.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.