Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Október 22. 07:25, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Vörösiszap-katasztrófa: elkészültek a háztervek

Vörösiszap-katasztrófa: elkészültek a háztervek

Elkészültek a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak szánt házak tervei - jelentette be a katasztrófavédelmi kormánybiztos. Az új házakba azok költözhetnek, akik továbbra is Kolontáron, illetve Devecserben szeretnének élni, a többség a

A terveket az a Kós Károly Egyesülés készítette, amely már a beregi és a borsodi árvizek után is segítette az újjáépítést. Az épületeket a magasabban fekvő részekre tervezik.

Kolontáron 33 ház helyett kell újat építeni, Devecserben még tart a kárfelmérés, itt valószínűleg több mint 100 házat kell lebontani.

A vörös iszappal elöntött területen az Egészségügyi Világszervezet jelentése szerint „megfelelő az ivóvíz minősége”, a levegő szennyezettségét és a talajt azonban a jövőben folyamatosan ellenőrizni kell. Az utcákról és a házak udvarairól vasárnapig eltakarítja a vörös iszapot a katasztrófavédelem.

(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.