Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Október 23. 14:25, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Vörösiszap-katasztrófa: vasárnapra végeznek a házak környékének takarításával

Vörösiszap-katasztrófa: vasárnapra végeznek a házak környékének takarításával

Még 700 ember nem költözött vissza a vörösiszap-katasztrófa sújtotta Kolontárra és Devecserre szombatig. Közöttük vannak olyanok is, akik a házuk állapota miatt visszamehetnének, de úgy döntöttek, hogy mégsem költöznek vissza. A kije

Azok száma, akik korábban arról döntöttek, hogy soha nem térnek vissza, folyamatosan változik, van, aki időközben meggondolta magát – mondta el a Független Hírügynökségnek Bakos György, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Devecseren még vannak olyanok is – 22-en – akik a zeneiskolában kialakított ideiglenes szálláson tartózkodnak – tette hozzá.

Devecseren és Kolontáron közben folytatódik a takarítás, az utcák, kertek és a házak közvetlen környékén. Ezzel a munkával az előzetes tervek szerint vasárnapra kell végezni. A területen 750-800 ember vesz részt jelenleg is a mentesítésben, várhatóan vasárnapra ha nem is teljesen, de 80-90 százalékban vélhetően végeznek a kijelölt feladatokkal.

Közben folyamatos Devecseren a károsultak igényeinek felmérése, illetve az épületek felmérése, hogy pontosan melyeket kell lebontani. Kolontáron ezzel kapcsolatban kicsit egyszerűbb a helyzet, mert ott jól elkülöníthetőek azok a károsodott épületek, amelyeket biztosan bontani kell. Tart még egyébként a jogi háttérmunka is, mert több helyen tisztázatlanok a tulajdoni viszonyok.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk