Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2010. Augusztus 02. 07:45, hétfő | Sport
Forrás: NSO

Webber elismerte: Fortuna az ő oldalán állt

Webber elismerte: Fortuna az ő oldalán állt

A 25. Formula–1-s Magyar Nagydíjat megnyerő Mark Webber elismerte, hogy ezúttal a szerencsére is nagy szüksége volt, míg csapattársa, Sebastian Vettel buta hibája miatt kesereg. Fernando Alonsót nem téveszti meg a most elért második helyez

Az idénybeli negyedik futamgyőzelmét arató Webber elismerte, hogy jó adag szerencsére is szüksége volt első magyarországi elsőségének megszerzéséhez.

„Egy kis ajándék volt ez a számomra, eddig nem jutott belőle túl sok nekem. Hihetetlen nap ez a csapat számára. A kettős győzelem volt a célunk, ami sajnos nem jött össze, de így is rengeteg pontot gyűjtöttünk - örömködött az ausztrál, aki átvette a vezetést a vb-pontversenyben, ám továbbra is két lábbal a földön áll. - Még jó néhány nagy verseny előttünk áll, mind különböző kihívást jelent számunkra és az autók számára is."

Webber elmondta, nem nagyon hitt a győzelemben azután, hogy az első körben visszaesett a harmadik helyre: „Ha Seb nem követi el azt a hibát, valószínűleg ez az ő versenye lett volna."

Vettel szerint könnyed ujjgyakorlat lett volna számára a futamgyőzelem, ha nem sújtották volna áthajtásos büntetéssel, amiről csak a leintés után tudta meg, hogy azért kapta, mert a biztonsági autó kiállása előtt több mint tízautónyi távolságra maradta le Webbertől, feltartva ezzel a mögötte haladó Alonsót.

„Amikor kiment a biztonsági autó, elaludtam - ismerte el Vettel, hogy nem koncentrált százszázalékosan a kritikus esetnél. - Láttam a safety car pályán tartózkodását jelző táblákat, a távozását jelző fényt viszont nem vettem észre. Csak melegítettem a gumikat, biztos voltam benne, hogy még megyünk egy kört a biztonsági autó mögött. Aztán láttam, hogy Mark az utolsó kanyarba ér, a safety car pedig kimegy, de ekkor már nagyon sok időt vesztettem, egyáltalán nem szándékosan."

„Nem értettem mi történik, miért kaptam a büntetést. Nagy kérdés volt számomra egészen a futam végéig, amikor aztán valaki felvilágosított. Nagyon nagy balszerencse, hiszen ha ez nincs, könnyedén nyertem volna. De legalább a dobogóra odaértem" - zárta mondandóját Vettel, aki így is csak 10 ponttal van lemaradva az élen álló Webbertől.

Bár Alonso a második helyen végzett, szerinte a Magyar Nagydíjnak mégis figyelmeztető jelnek kell lennie a Ferrari számára.

„Egyértelműen lassabbak voltunk mindkettejüknél az egész hétvégén - utalt Alonso a Red Bull pilótáira. - Nem ért meglepetés a versenyen. Nagyon lassúnak éreztem magamat hozzájuk képest, de a pálya adottságinak köszönhetően nagyon nehéz itt előzni, így sikerült megtartanom a második helyet. Ennek mindenképpen örülhetünk, ám tudjuk, hogy mind a versenyeken, mind az időmérőkön gyorsulnunk kell. Negyven körön keresztül haladtam Vettel előtt, úgy, hogy egy-két másodperccel jobb volt nálam. A pálya vonalvezetése segített ma nekem, egy normális pályán lehetetlenség lett volna megőriznem a második pozíciót."

A sebességváltójának meghibásodása miatt kieső Lewis Hamilton nagyon csalódott, úgy gondolja, nagy veszteség érte, és jelentősen csökkentek esélyei a világbajnoki címre.

„Ez a versenyzés. Továbbra is keményen kell dolgoznunk. Nagyon sok pontot vesztettünk ma, ebben az évben már másodszor - mondta Lewis Hamilton. - Remélem, hogy nem lesznek problémáink a következő futamokon. Sajnos már nem tehetünk semmit ezért a hétvégéért. Ilyen a motorsport, ha az autót a határig elhasználjuk, akkor megtörténhet, hogy nem bírja tovább."

Következő futam: augusztus 29. Belga Nagydíj, Spa

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 07:51, szerda | Sport

BL-selejtező - Walesi ellenfél vár a Ferencvárosra

A The New Saints lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának ellenfele a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.