Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. Június 13. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: InfoGyőr

XX. Jubileumi Győri Vásár Hírei - RVERS AZ RVZKROSULTAKRT

XX. Jubileumi Győri Vásár Hírei - RVERS AZ RVZKROSULTAKRT

Az 5 éves Kamarai Szalon árverést tart 2010.06.13.-án vasárnap délután 15 órakor az árvízkárosultakért. A vásár ideje alatt Papp Norbert grafikus által folyamatosan készü

A vásárdíjas DMS Bt. az árveréssel, az elmúlt időszak helyi katasztrófa sújtotta Bőny térségén szeretne segíteni. Papp Norbert festő és grafikus kollégájukat kérték fel az alkotás elkészítésére. A 4x 2 méteres kép az árvíz utáni helyzetet mutatja be: - igaz a nap már kisütött, de a segítő kezekre még mindig nagyon nagy szükség van. rezni a fájdalmat és a veszteséget. A képen egy segítő kéz felemeli az elsüllyedt települést, a Nap szétszórja sugarait. Az összefogás és segítség érzése felemelő.

Papp Norbert festőművész, grafikus most mutatkozik be először Győrben. Kiállításait a közönség már több hazai nagyvárosban láthatta. A tehetséges művészre Sándorfi István festőművész is felfigyelt, aki 1956-tól Párizsban élt. Sándorfi nem csak levélben fejtett ki véleményét Papp Norbert alkotásairól, hanem személyes találkozót is terveztek. Azonban az élet sajnos közbe szólt - Sándorfi István halála miatt a találkozóra nem kerülhetett sor. A győri mon László festő és grafikus művész is meglátta Papp Norbertben a tehetséget, és segítette a fiatal művész szakmai munkáját.

Papp Norbert az elmúlt időszakban az Európa Koncert Szalonzenekarral is egyedül álló műsorral lepi meg a közönséget. A zenekar előadása közben egy kivetítőn keresztül rajzol, a dalok szövegére hatalmas sikerrel. Aki még nem ismeri a művész alkotásait, még megtekintheti a vásár ideje alatt az A épület galériájában.

Még több fotó a művész alkotásáról ide kattintva megtekinthető.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.