Városlista
2024. augusztus 6, kedd - Berta

Hírek

2014. November 06. 12:05, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

Zágráb központját elözönlötték a patkányok

Zágráb központját elözönlötték a patkányok

Zágráb központját elözönlötték a patkányok, a számos veszélyes betegséget terjesztő kártevők az őszi rágcsálóirtás elmaradása miatt szaporodtak el - írta az Index.hr horvát hírportál csütörtökön.

A belvárosi Tomislav király tér is tele van rágcsálókkal. A lakosok azt állítják, hogy a tér melletti központi vasútállomáson már több a patkány, mint a galamb, és a madaraknak odadobált eledelt dézsmálják, riasztó látványt nyújtva a fővárosba érkező turistáknak.
A portál szerint mindez amiatt van, hogy a város nem végezte el az őszi rágcsálóirtást. A közbeszerzési pályázat elakadt, mert az egyik érintett cég panaszt nyújtott be - állítja a portál, majd hozzáteszi, amennyiben valaki ezután rágcsálók megjelenéséről tesz bejelentést, saját pénztárcájából kell fedeznie a patkányirtás költségeit.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:57, péntek | Bulvár

A főpolgármester szerint nincs B terv, a Szajnában kell és lehet úszni

A francia főváros polgármestere szerint nem volt és nincs is más alternatíva, mint a Szajnában rendezni az olimpiai nyíltvízi úszóversenyeit.

2024. Augusztus 02. 07:49, péntek | Bulvár

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát, az Összetartozás temploma az egykori település valamennyi felekezetét képviseli.

2024. Július 31. 07:53, szerda | Bulvár

Filmzenei fesztivált tartanak Balatonalmádiban augusztus közepén

Kilenc formáció lép fel a 2. Balatoni Filmzene Fesztiválon augusztus 9. és 11. között a Kerényi Imre KultMagtárban, a rendezvény alatt filmzenei utcakoncertek is lesznek - közölték a szervezők az MTI-vel.