Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Április 18. 07:05, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Üzembe állt az MVM első villanyautója

Üzembe állt az MVM első villanyautója

Átvette első villanyautóját az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.

Az integrált nemzeti energetikai társaságcsoport egy Citroën C-Zero típusú, teljesen elektromos meghajtású személygépjárművet állított üzembe, ezzel is hozzájárulva a szén-dioxid-kibocsátás nélküli közlekedéshez. A társaság energiakereskedő leányvállalata, az MVM Partner ZRt. a közelmúltban vezette be garantáltan megújuló forrásokból származó Zöldáram termékét. Az energetikai társaságcsoport a környezettudatosság jegyében, a Zöldárammal hajtott villanyautók elterjedésében bízik.

„Magyarország egyik legnagyobb társaságcsoportjaként, a hazai villamosenergia-termelés közel felét adó piaci szereplőként az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. jó példával kell elöl járjon a környezettudatos, fenntartható működésben,” mondta Kóbor György, az MVM Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese. „Több technológiát is megvizsgáltunk, a kisebb lökettérfogatú benzin- és dízelmotoroktól, a hibrideken át, az emisszió-mentes, teljesen elektromos hajtásig. Végül ez utóbbit választottuk pilot projektünkhöz. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy – például a 20 000 kilométeres szervizidőszakkal – jelentős megtakarításra számítunk az üzemeltetési költségekben is, így még hatékonyabban, eredményesebben működtethetjük az integrált nemzeti energetikai társaságcsoportot.”

Az MVM Csoport eddig is sokat tett a fenntarthatóságért, a környezetvédelemért: tagvállalata, az MVM Paksi Atomerőmű ZRt. üvegházhatású gázok kibocsátása nélkül látja el Magyarországot villamos energiával, a hazai termelés több mint 40 százalékát adják a paksi blokkok. Az MVM szakemberei kiszámították a társaságcsoport ökológiai lábnyomát, ez alapján határozták meg a stratégiai fejlesztési irányokat. Az MVM Csoport középtávú célja, hogy tovább csökkentse szén-dioxid-kibocsátását. Ennek egyik hangsúlyos eleme és lehetősége a környezetbarát gépjárművek üzembe állítása.

Az MVM Partner ZRt. néhány hónapja mutatta be Zöldáram termékét, amely garantáltan megújuló forrásokból származó villamos energiát kínál a KKV- és nagyvállalati szektornak. „Ahogy a fenntarthatóság, a környezettudatos működés az MVM Csoport számára is egyre fontosabbá válik, úgy vevői ez irányú igényét is szeretné minél szélesebb spektrumú portfóliójával kielégíteni”, mondta Bally Attila, az MVM Zrt. kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára