Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Május 06. 14:42, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Zivatar - Több térségre másodfokú riasztást adtak ki

Zivatar - Több térségre másodfokú riasztást adtak ki

A várható heves zivatarok miatt Bács-Kiskun és Fejér megye több térségére narancssárga, másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő kora délután.

Emellett az ország középső és délkeleti területein számos térségben elsőfokú riasztás van érvényben a heves zivatarok és a várható felhőszakadás miatt. Ezeken a helyeken a következő órákban heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket erős szél, illetve jégeső kísérhet. Egy-egy intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

A hétfő éjfélig szóló veszélyjelzés szerint Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye kivételével az egész országban számítani lehet heves zivatarokra. Emiatt Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Bács-Kiskun, Pest megyében és a főváros területén másod-, további 11 megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Ezen kívül Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Tolna és Veszprém megyében a felhőszakadás miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: intenzív zivatartevékenység az esti órákig az ország középső harmadán (a Duna-Tisza közén és a Dunántúl keleti részén) várható. Elsősorban ebben a térségben a zivatarokat helyenként 30 millimétert meghaladó csapadék, nagyobb méretű (akár 2 centiméternél is nagyobb) jég és 70-90 kilométer per óra körüli szélroham is kísérheti.

Az éjszaka során a Dunántúlon (annak is kiemelten a nyugati felében), illetve a Duna-Tisza közén várhatóak elszórtan zivatarok, amelyeket jégeső és felhőszakadás kísérhet.
Kedden napközben a Dunántúl keleti felében többfelé, továbbá a Duna-Tisza köze egyes részein, illetve az északkeleti megyékben kis területen lehet számítani zivatarokra. A kedd esti órákra viszont a Dunántúl nagyobb részére is átterjedhetnek a zivatarok, amelyeket helyenként továbbra is felhőszakadás kísérhet - írta a meteorológiai szolgálat.

Címkék: időjárás, zivatar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.