Városlista
2024. március 2, szombat - Lujza

Hírek

2024. Február 10. 07:15, szombat | Helyi

Zöld jövő Győrben: megkezdődtek az elektromos motorgyártás előkészületei

Zöld jövő Győrben: megkezdődtek az elektromos motorgyártás előkészületei

Megkezdődtek Győrben az Audi Hungária legújabb beruházásának, az MEBeco elektromos motorgeneráció gyártásának előkészületei.

A projekt, melyet a magyar állam is támogat, nem csupán 260 munkahelyet őriz meg, de a hazai járműipar elektromobilitásra való átállását is jelentősen előmozdítja. Az Audi Hungária egy virtuálisan tervezett gyártósoron készül a jövő elektromos hajtásláncainak előállítására, és már meg is érkeztek az első szükséges gépek a váltókomponensek gyártásához.

Az új MEBeco hajtásláncok a Volkswagen Konszern kisebb elektromos járműveibe lesznek beépítve, amelyek gyártásához egy vadonatúj gyártóterületet hoznak létre Győrben. Az elektromos motorok nem csak nagyobb gyártási mélységet kapnak, de új műszaki kihívásokat is állítanak a gyártók elé: először kerül Győrben sorozatgyártásra a lemezcsomag és a teljesítményelektronika, továbbá a hajtás forgórésze, a rotor is helyben készül majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 09:16, szombat | Helyi

Fűben, fában orvosság

Több mint húszféle gyógynövényt termesztenek a Pannonhalmi Főapátság gyógynövénykertjében.

2024. Március 02. 08:15, szombat | Helyi

Érkezik a Játszd újra, Sam!

Elkezdődtek a Játszd újra, Sam! próbái a tatabányai Jászai Mari Színházban.

2024. Március 02. 07:13, szombat | Helyi

Rendhagyó szakdolgozatvédésnek lehettek a tanúi győri Széchenyi István Egyetemen

Nem mindennapi szakdolgozatvédés zajlott nemrégiben a győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán

2024. Március 01. 09:13, péntek | Helyi

Legyőzték a pécsieket a győri kosarasok

Tizenharmadik bajnoki győzelmével megszerezte az alapszakasz második helyét a Serco Uni Győr női kosárlabda csapata. Az egyetemisták ráadásul egyik nagy riválisukat, a pécsieket győzték le hazai pályán.