Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2024. Február 10. 07:15, szombat | Helyi

Zöld jövő Győrben: megkezdődtek az elektromos motorgyártás előkészületei

Zöld jövő Győrben: megkezdődtek az elektromos motorgyártás előkészületei

Megkezdődtek Győrben az Audi Hungária legújabb beruházásának, az MEBeco elektromos motorgeneráció gyártásának előkészületei.

A projekt, melyet a magyar állam is támogat, nem csupán 260 munkahelyet őriz meg, de a hazai járműipar elektromobilitásra való átállását is jelentősen előmozdítja. Az Audi Hungária egy virtuálisan tervezett gyártósoron készül a jövő elektromos hajtásláncainak előállítására, és már meg is érkeztek az első szükséges gépek a váltókomponensek gyártásához.

Az új MEBeco hajtásláncok a Volkswagen Konszern kisebb elektromos járműveibe lesznek beépítve, amelyek gyártásához egy vadonatúj gyártóterületet hoznak létre Győrben. Az elektromos motorok nem csak nagyobb gyártási mélységet kapnak, de új műszaki kihívásokat is állítanak a gyártók elé: először kerül Győrben sorozatgyártásra a lemezcsomag és a teljesítményelektronika, továbbá a hajtás forgórésze, a rotor is helyben készül majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.