Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Június 10. 13:23, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság , Fotó: honvédelem.hu

„Zöldár 2013 - Összefogás” Emlékfutás

„Zöldár 2013 - Összefogás” Emlékfutás

Június 10-én második alkalommal rendezte meg a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred és a Honvéd Arrabona Sportegyesület a „Zöldár 2013 – Összefogás” Emlékfutást.

Ezzel emlékezve 2013 júniusára, amikor minden idők legnagyobb árhullámával nézett szembe a Duna magyarországi felső szakaszának lakossága.

Akkor több mint kétezer-ötszáz katona küzdött a természeti elemekkel, együttműködve a vízügyi, katasztrófavédelmi szakemberekkel, rendőrökkel és közel tizenötezer önkéntessel. Közös erőfeszítés eredményeként sikerült a medrében tartani a Mosoni-Dunát és a Rábát, így egyetlen települést sem öntött el a víz. A szervezők erre a teljesítményre kívántak emlékezni a sport eszközével.

Az emlékfutáson közel hatvan csapat indult, a katonák, rendőrök és civilek mellett a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltsége is nevezett egy csapattal. A „Tűzmanók” névvel indult csapat tagjai: Molnár Anita, Nagyné Buday Zsanett, Gaál László, Tóth Gábor, Varga Péter és Mészáros Máté, a vezetők között pedig Sári Ákos tűzoltó alezredes a győri katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője futott. A harminc kilométeres távot a sportolók részben a szigetközi kerékpárúton, részben a megújult Mosoni-Duna töltésén teljesítették.

A rendezvény méltó megemlékezés volt a 2013. évi sikeres szigetközi árvízi védekezésről, a védekezés során tapasztalt példátlan összefogást, az önzetlen segíteni és tenni akarást jelképező sportrendezvény keretében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.