Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2010. December 18. 07:29, szombat | Kék hírek
Forrás: HírTV

Zsarolás, verés és trükkös pénzátadás

Zsarolás, verés és trükkös pénzátadás

Kommandósok fogták el azt a pusztaszabolcsi férfit, aki hónapokon keresztül zsarolt egy 65 éves embert, majd néhány napja lakásán meg is támadta áldozatát.

A 65 éves pusztaszabolcsi áldozatot október óta folyamatosan zsarolta telefonon az akkor még ismeretlen férfi. Áldozatát azzal fenyegette, hogy feljelenti a rendőrségen, mert nyolc évvel ezelőtt megrontott egy kiskorút. A folyamatosan zsarolt férfi nem engedett, egyszer sem fizetett a követelőnek. Ezt a zsaroló megelégelte, és december 11-én társával együtt lakásán rátámadt áldozatára. A férfit és annak élettársát fogva tartották, s közben egy konyhakéssel mindkettejüket fenyegették. A támadók pénzt és ékszereket követeltek, nyomatékul a 61 éves nőt meg is ütötték. A két bandita végül 25 ezer forinttal, ékszerekkel és szeszesitalokkal távozott.

A telefonos zsarolásnak azonban nem szakadt ezzel vége, újabb összegeket követeltek a férfitól, aki ekkor már a rendőrséghez fordult segítségért. A dunaújvárosi nyomozók megszervezték a pénzátadást az egyik pusztaszabolcsi kocsmában. Amikor a 31 éves zsaroló megjelent, átvette a pénzzel teli borítékot, s visszament Audijához, melyben testvérei várták, az Alba Bevetési Osztály kommandósai lecsaptak rá. A zsarolót és két fivérét előállították, utóbbiakat tanúként hallgatták ki. A 31 éves zsarolót őrizetbe vették. Társát, akivel megtámadta otthonában áldozatát és annak élettársát, még keresik a rendőrök. (da)

HavariaPress

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.