Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. November 04. 07:21, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Zsiráfok és zebrák lepik el a Szegedi Vadasparkot

Zsiráfok és zebrák lepik el a Szegedi Vadasparkot

Zsiráfok és zebrák népesítik be a Szegedi Vadaspark Szavanna-bemutatóját, várhatóan tavasztól. A város csaknem 125 millió forintot fordít az érkező állatok életterének kialakítására és a vadaspark további fejlesztésére, az összeg

Az új információs pontok segítik a látogatókat a könnyebb tájékozódásban, a sétaútvonalak összeállításában, de tudásukat is próbára tehetik egy kvízjátékkal. Az új informatikai fejlesztéssel a zsiráfok életét webkamerákon keresztül lehet majd figyelni az interneten, az állatkert honlapján.

A vadaspark - a projekthez kapcsolódó - leglátványosabb beruházása a zsiráfház, amely már majdnem készen van. Itt a látogatók a zsiráfok fejmagasságában testközelből figyelhetik majd meg az állatok táplálkozási szokásait. A látogatói teraszt mozgáskorlátozott vendégek is használhatják a számukra kialakított lépcsőlift segítségével.

A park látogatói korábban jelezték, hogy zsiráfokra lennének leginkább kíváncsiak, de szívesen látnának más érdekes állatokat is. A jövőben kisebb méretű, de igazi kuriózumnak számító állatok is helyet kapnak a házban, ám ezekről részleteket csak később árul el a park vezetősége - mondta keddi sajtótájékoztatóján Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója.

A Szegedi Vadaspark az ország legnagyobb területű, 45 hektáron elterülő, természetvédelmi területté nyilvánított állatkertje. Kontinensenkénti bemutatóiban, nagy kifutóiban most 140 faj, összesen több mint 650 állat él.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.