Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 13. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Zuhanás a vonatból: a közlekedésbiztonság is vizsgálja a győri nő tragédiáját

Zuhanás a vonatból: a közlekedésbiztonság is vizsgálja a győri nő tragédiáját

A hatóságok vizsgálják azt a vasúti kocsit, amelyből hétfőn menet közben kizuhant és meghalt egy 48 éves nő.

A szerelvény Budapestről Győrbe tartott, a tanárnő az elektromosan nyitható ajtón esett ki, egyelőre tisztázatlan körülmények között - írja a Magyar Rádió.

A vonat műszaki vizsgálatát már megkezdte a közlekedésbiztonsági szervezet. Bajkó Erika - a szervezet sajtószóvivője elmondta, hogy az érintett típuson van egy úgynevezett ajtóreteszelő berendezés, amelynek az a dolga, hogy amikor a vonat sebessége eléri az 5 kilométer per órát, akkor e fölött rögzíti, reteszeli, hogy azt menet közben már ne lehessen kinyitni. Azt tapasztalták, hogy ennek a kocsinak az ajtóin nem működik ez a reteszelő berendezés.

A rendőrség az idegenkezűséget és az öngyilkosságot már kizárta. Most meghallgatják a személyzetet, meg kell hallgatnunk az esetleges szem- vagy fültanúkat, és ez is még jelenleg folyamatban van.

A közlekedésbiztonsági szervezet néhány héten belül juttatja el a vizsgálat végeredményét az illetékes rendőr-főkapitányságnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.