Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Blog | Intuitive Home

2019. Október 30. 21:35, szerda

Bemutatkozo

Bemutatkozo

Okos megoldások az otthonainkba, ez az Intuitive Home
Ma már, ha azt mondjuk okos eszközök, akkor nem szabad csak a mobiltelefonokra, okosórákra vagy épp tabletekre gondolni. Mivel már számos olyan elektronikai kommunikációs eszköz létezik,

Mikortól nevezünk egy otthont okos otthonnak?
Azokat a lakásokat/házakat nevezhetjük okos otthonnak, melyek olyan technológiai megoldásokkal vannak felszerelve, amelyben az épület egyes funkciói hálózatot alkotnak, ezáltal központosítva kezelhetőek és felügyelhetőek. Az ilyen jellegű megoldás alkalmazásával távolról is vezérelhetünk egyes rendszereket, mindösszesen csak egy okos készülékre lesz szükségünk. Vezérelhetjük távolról például a különböző mozgásérzékelő rendszereket, elektromos árnyékolókat, hőmérőket vagy épp a kapunyitó rendszert is. Egy okos készülék (mobiltelefon, tablet) segítségével a felsorolt rendszerek vezérlését akár össze is hangolhatjuk.
Milyen haszna van egy ilyen megoldásnak?
Számos olyan praktikummal és kényelmi funkcionalitással szerelhetjük fel otthonainkat, melyek hosszútávon igencsak kifizetődőnek bizonyulhatnak. Távolról mindössze a mobiltelefonunk segítségével lekapcsolhatjuk a villanyt, a kívánt hőmérsékletre állíthatjuk a termosztátot, hogy mire hazaérünk komfortos legyen a hőmérséklet. Mozgásérzékelők elhelyezésével, nem csak a betörőket állíthatjuk meg, de a smart home funkcionalitásából adódóan a rendszer érzékeli, ha senki sem tartózkodik egy adott helyiségben ahová erősen betűz a nap és felismeri azt is, ha túlmelegedne a szoba és leengedi az árnyékolókat.
A smart home repertoárjában 5 tétel szerepel, melyből kiválaszthatók a számunkra fontos komponensek:
Ajtónyitó: három közül választhatunk: elektromos zárszerkezet, tapadó mágnes, mágneszár
Redőny: zsaluk és redőnyök távvezérlése
Villanyóra: egyes típusait távolról is leolvashatjuk
Mozgásérzékelő: mivel távolról is vezérelhetők, így riasztórendszerként is használhatók
Hőmérő: előre beprogramozott szabályok alapján vezérelhetjük a hőmérsékletet
Az Intuitive Home egy olyan új innovatív fejlesztésekkel és módszerekkel bíró rendszer, melyet könnyedén a saját igényeinkre szabhatunk, anélkül, hogy különösebb erőfeszítéseket tennénk. Számos rendszer elérhető már a piacon, de vajon hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbbet? Nos ebben nyújt segítséget az Intuitív Home.
Miben különbözik társaitól az Intuitive Home?
Újdonságai közé tartozik, hogy a megvásárolt eszközök egyre több funkcióval rendelkeznek, mivel nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy állandóan fejlesszék otthonvezérlő mobilapplikációjukat. A smart home megoldás választása mellett szól még az is, hogy amellett, hogy megkönnyítik az életünket, rendkívül alacsony az energiafogyasztásuk.
Mivel egy applikáció segítségével történik a vezérlés, ezért nincs szükség külön eszközre hozzá, helyette használhatja azt az okos eszközét, melyet mindig otthon tart. Az Intuitive Home rendszer egy része ingyenesen elérhető iOS és Android készülékekre egyaránt, így saját eszközéről láthatja lakása/háza aktuális állapotát és kezelheti azok távvezérlését.
Ha felkeltettük az érdeklődését és szeretne minél több információt megtudni arról, hogy miként tehetné okosabbá otthonát, akkor keresse fel az Intuitive Home weboldalát a következő címen: www.intuitivehome.hu

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2019. November 30. 21:37, szombat | Intuitive Home

Bemutatkozo 2.

2019. Szeptember 27. 00:00, péntek | Intuitive Home

Mit jelent a Samrt Home ? 2.0

2019. Szeptember 26. 15:19, csütörtök | Intuitive Home

Definicio. Mit jelent pontosan a Smart Home?

MIT JELENT PONTOSAN A SMART HOME KIFEJEZÉS? Ha a definícióra vagyunk kíváncsiak, így hangzik: Olyan épület, amely az épületben található különböző berendezések és rendszerek: