Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Blog | Intuitive Home

2019. Szeptember 27. 00:00, péntek

Mit jelent a Samrt Home ? 2.0

Mit jelent a Samrt Home ? 2.0


Annyit beszélünk már manapság az okosotthonokról, okos megoldásokról, okos fűtésről, sőt még okos hotelről is, de lehet nem is tudjuk biztosan, hogy mit is takar az okosotthon kifejezés.

Egy mondatban: az okosotthon fel van szerelve valami fejlett irányítási rendszerrel. Az okos vagy intelligens szócska a teljes lakás esetében azt jelenti, hogy a házunk döntéseket hoz, amihez mi éppen akkor nem kellünk mint ember, különböző tényezőkkel számolva dönt. Sőt még lehet cselekszik is, ha úgy van beállítva. Akár a házon kívül, akár a házon belül indít be jeleneteket vagy működtett eszközöket, természetesen annak megfelelően, ahogy döntött.

De honnan tudja hogy kell döntenie vagy hogyan kell cselekednie?

A rendszer agya a központi egység. Mint az embereknél, itt is ez mindennek a mozgatórugója a rendszerben. Itt található meg minden parancs, minden algoritmus, ide fut be minden érzékelt adat, minden amit felfoghat a rendszer és innen indulnak ki a üzenetek, hogy mi és hogyan mozogjon, aktiválódjon, történjen. A parancsokat és algoritmusokat mint jelenetek tárolja a központ. Ezeket a jeleneteket pedig nekünk kell megadnunk, hogy a szokásainkhoz illeszkedjen a ház önálló élete. Vagyis az emberi kezünk munkája nagyon fontos elem telepítéskor, hogy később okosotthonunk igényeinknek megfelelően, önállóan tudjon létezni és működni, nélkülünk is.

Mikor szerencsés beépíteni a lakásba?

Szerencsére már azokban a napokban élünk, amikor már nem kell falat vésni, rombolni a lakásban ha valamit be akarunk telepíteni. Vezeték nélküli rendszerek léteznek már, aminek köszönhetően a meglévő lakásba, már kialakult igényekhez tudunk telepíteni okosotthon rendszert. A FIBARO okosotthon rendszere is pont ilyen.

Forras:

https://otthonautomatika.blog.hu/2017/03/17/okosotthon_kezdoknek_mit_jelent_az_okos_otthon

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2019. November 30. 21:37, szombat | Intuitive Home

Bemutatkozo 2.

2019. Október 30. 21:35, szerda | Intuitive Home

Bemutatkozo

Okos megoldások az otthonainkba, ez az Intuitive Home Ma már, ha azt mondjuk okos eszközök, akkor nem szabad csak a mobiltelefonokra, okosórákra vagy épp tabletekre gondolni. Mivel már számos olyan elektronikai kommunikációs eszköz létezik,

2019. Szeptember 26. 15:19, csütörtök | Intuitive Home

Definicio. Mit jelent pontosan a Smart Home?

MIT JELENT PONTOSAN A SMART HOME KIFEJEZÉS? Ha a definícióra vagyunk kíváncsiak, így hangzik: Olyan épület, amely az épületben található különböző berendezések és rendszerek: