Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Blog | Alváskultúra

2017. December 04. 12:12, hétfő

Mi az a boxspring ágy? Az Álom Design válaszol.

Mi az a boxspring ágy? Az Álom Design válaszol.

A boxspring ágy, korunk legkifinomultabb ágy rendszere.
Egy boxspring ágytest a matracok számára nyújt alátámasztást, kímélve annak terhelését.

Ezzel hozzájárul a test még precízebb megtartásához és extra kényelmet biztosít, mint egy felsőkategóriás lengéscsillapító.

A boxspring ágy fő funkciója alvásunk, pihenésünk tökéletessé varázslása.

A boxspring ágy rendszer egy kombinált alvási szisztéma, mely egy adott, ill. ízlés szerint kiválasztott anyaggal behúzott, kárpitos ágy tartószerkezet és a rajta fekvő matrac együttes kombinációját jelenti.

A boxspring ágy kerete egy masszív, stabil tartószerkezet, erősen összekötött rugózattal a belsejében. Szerepe, hogy a matrac tulajdonságait (formakövetés, alátámasztás) még hatékonyabbá tegye, növelje élettartamát, mint egy prémium minőségű „lengéscsillapító”.


A boxspring ágy már 150 évvel ezelőtt ismert volt főleg az Egyesült Államokban és a skandináv országokban. Európában a szállodaipar elmaradhatatlan eleme lett. Szerkezetét tekintve a legstabilabb ágy-rendszer, mely a nagy terheléseknek is ellenáll. Magasabban tartja a matracot, így nívósabb alvás és kényelmi szintet kínál. Higiéniai szempontból is előnyös, a matracot a padló szennyeződéseitől távol tartja.
A boxspring ágy és matrac együttes alkalmazása lehetőséget nyújt a kényelmes, testmagasságunktól és izomzatunktól függő optimális ágyból való kiszálláshoz.

BOXSPRING vagy ÁGYRÁCS?

Amíg egy hagyományos ágy ágyrácsának minden lamellája, valamint a rácsot tartó keret betörhet, beszakadhat, berepedhet, addig a boxspring ágyaknál a matrac közvetlenül az ágykeretbe épített rugórendszeren fekszik. Ezáltal a ránehezedő súly egyenletesen oszlik el anélkül, hogy bárhol gyenge alátámasztási pont keletkezne.

A boxspring ágy + matrac kombináció nem csak az extrém stabilitásért felelős, hanem fekvésünk, alvásunk, pihenésünk teljes komfortjáért is.

Forgolódhatunk bármilyen irányba alvás közben, a fekvési felület minden pozícióban egyenletes alátámasztást biztosít testünknek.

www.yatsanmatrac.hu

Címkék: ágy, álomdesign, boxspring

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2018. Január 16. 16:57, kedd | Alváskultúra

Ha fáj a háta, ez a matrac segíthet!

Talátunk egy kiváló matracot, ami különböző alvástípusok esetén is nagyon jól kiszolgál bennünket. Arra tervezték, hogy tökéletes alátámasztást biztosítson, kemény és puha legyen egyszerre

2017. November 08. 14:11, szerda | Alváskultúra

A rugós matracok origója

A matracokról rengeteg véleményt és tesztet olvashatunk. Az internet korában már alapvető elvárás az érdeklődő számára, hogy előzetesen megfelelő tájékoztatást kapjon - szakemberektől.

2017. Október 04. 14:10, szerda | Alváskultúra

Régi, jó matrac - de meddig jó?

Egy idősebb matrac lehet ugyanolyan jó, mint korunk legmodernebb darabjai? Mitől \"romlik\" el egy jó matrac?