Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Blog | GyőrStílus

2014. November 14. 09:42, péntek

Szupernő leszek!

Szupernő leszek!

Mindenki számára ismeretes az a szupernő, aki mindig tip-top, időben képes leadni az adott feladatot, magas sarkúban szambázik egyik megbeszélésről a másikra és mindig mindenre tud valami frappánsat mondani. Munkahelyén arról mesél milyen finom ételt dobott össze, amiről tudod, hogy a legnehezebb nehézségi fokot kapta, abban a népszerű receptes könyvben, és a gél lakkozott körmeit sosem sínyli meg a mosogatás.

Ő nem egy gép, nem egy szupererővel rendelkező személy, ő csupán felismeri erősségeit, elrejti gyengéit, ha nincs érdemi mondanivalója csendben marad, ha pedig rossz napja van, nem hívja fel magára a figyelmet. Akárki lehet ez a személy, azt nem mondanám, hogy egyszerűen elérhető ez az állapot, de tanulható és fejleszthető.

Időbeosztás
Dühítő mondás, miszerint mindenkinek arra van ideje, amire szeretné. Na, igen ám, de mi van, ha úgy nyolcszázharminc dolgot szeretnénk és hiába a folytonos fejlődés, a rohanó életmód egy nap még mindig csak 24 óra. Amit tehetünk, hogy kiiktatunk minden felesleges tevékenységet. Személy szerint nekem a televíziózás van az első helyen, ha az elpazarolt időről beszélünk. Ha még találunk is jó műsort a reklámok miatt dupla annyi időt kell a képernyő előtt töltenünk. Ma már a legtöbb műsort vissza lehet nézni interneten, a filmeket pedig megszakítás nélkül nézhetjük DVD-n. A spontaneitást nem öli meg, ha határidőnaplót használunk vagy egyszerűbb a telefonunkon lévő naptár, átlátjuk a hetünket, hónapunkat és tudunk alkalmazkodni a kötelezőprogramokhoz, jelzést kapunk arról, hogy milyen programok lesznek a közeljövőben, így nem kerül feledésbe semmi sem.

Lehetetlen
Hitegethetjük magunkat, hogy a lehetetlen nem létezik, sose mondd, hogy soha. De igenis vannak olyan élethelyzetek, amikor a sok még több lesz és a feladatok sokasága egymás kárára megy. Ilyenkor nyugodtan mondjuk meg a főnöknek, hogy szeretnénk teljes értékű munkát végezni, amihez még szükségünk van időre. Kérjünk új határidőd, értékelni fogja, hogy őszintén levázoltuk mi a helyzet. Persze vannak olyan feladatok, amelyek nem várhatnak, ezeket soroljuk előre és a kevésbé lényegesebbeket pedig tartogassuk későbbre.

Törekvő
Sosem baj, ha valaki törekvő, egészen addig, amíg nem más kárára teszi. Ha valaki csak ül a babérjain, nem tesz semmi kiemelkedőt, a főnök/tanár sem fogja észrevenni teljesítményét. Mindig teljesítsünk többet annál, amit elvárnak tőlünk és vegyük észre a lehetőségeinket. Többek között ez a receptje az feljebbjutásnak.

Magabiztosság
Samantha mondta a Szex és New Yorkból, ha el is tévedsz, maradj magabiztos, ne látszódjon rajtad, hogy kóvályogsz. Ez pedig ráhúzható az élet minden területére. Legyünk magabiztosak és határozottak, beszéljünk éretten: ,,Igen, meg tudjuk csinálni – gondoskodom arról, hogy máris hozzálássunk.” Ha melegítőben megyünk dolgozni, nem fogunk ugyanakkora tiszteletet kivívni, mint ha elegáns outfitbe mennénk vagy stílusosan munkánkhoz passzoló szettet választanánk.

KÖVESD FACEBOOKON A GYŐRSÍTLUS BLOGOT

Címkék: karierr, nők, siker

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2015. Október 29. 10:49, csütörtök | GyőrStílus

Főzzünk egészségesen!

2015. Április 20. 12:12, hétfő | GyőrStílus

4 DIVATBAKI, AMIT TAVASSZAL ELKÖVETHETSZ

2015. Április 15. 19:04, szerda | GyőrStílus

10 outfit tipp Dakota Johnsontól

Ezért irigylik A szürke ötven árnyalata sztárjának stílusát.