Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2017. Május 12. 10:41, péntek | Helyi
Forrás: katasztrófavédelem

Győri tűzoltók is indultak a Turul lépcsőfutó bajnokságon

 Győri tűzoltók is indultak a Turul lépcsőfutó bajnokságon

Száznyolcvankét versenyző mérte össze erőnlétét és küzdötte le a 419 lépcsőfokot az ötödik tatabányai Turul Lépcsőfutó Bajnokságon

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által rendezett versenyt Janics Csaba tűzoltó ezredes, tatabányai kirendeltségvezető nyitotta meg. Örömét fejezte ki, hogy évről-évre egyre többen jelentkeznek, hiszen 2013-ban 57-en, idén már 182-en vágnak neki az embert próbáló viadalnak. Kitartást, jó erőnlétet és balesetmentes verseny kívánt a versenyzőknek.

A megnyitót egy jó hangulatú bemelegítés követett, amin Cserna Judit aerobik edző mozgatta meg a védőfelszerelésben induló tűzoltók izmait.

A versenyen kizárólag egyéniben lehetett indulni, sportfelszerelésben és tűzoltó védőfelszerelésben, három korcsoportban női és férfi kategóriában egyaránt. Elsőként a teljes védőfelszerelésben acélpalackos légzőkészülékben nevezettek futottak fel a 419 lépcsőfokon, ami komoly fizikai megterhelést jelentett, ugyanis a védőfelszerelés összsúlya megközelíti a harminc kilogrammot. Őket a sportfelszerelésben indulók követték, akik között sokan másodjára vágtak neki az emelkedőnek, csak már védőfelszerelés nélkül.

Az embert próbáló versenyen a győri hivatásos tűzoltó-parancsnokságról sportfelszerelésben indult Siska Odett tűzoltó hadnagy, Gaál László tűzoltó százados és Mészáros Máté István tűzoltó törzsőrmester. Mindhárman szép eredményt értek el, az egyre emelkedő utat és a 419 lépcsőfokot sikeresen leküzdötték és gyorsan felértek a Turul emlékműhöz. A legjobb eredményt Siska Odett érte el, hiszen a női I-es korosztályban elsőként ért a célba, így győztesként állhatott a dobogóra. Mészáros Máté István tűzoltó törzsőrmester pedig harmadik lett kategóriájában.

Gratulálunk a szép eredményhez!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagycenki iskola: „Ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki”?

Munkáltatói egyeztető megbeszélést tartottak a nagycenki iskolában kialakult helyzet rendezése érdekében.

2024. Július 28. 08:13, vasárnap | Helyi

A Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu táborában jártunk

Idén nyáron is szervez napközis kajak-kenu táborokat a Győri Vízisport Egyesület.

2024. Július 28. 07:12, vasárnap | Helyi

Szamárköhögés: javasolják a betegség elleni emlékeztető oltás a várandósoknak

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.