Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Szeptember 30. 08:30, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

14,4 millió forintos vissza nem térítendő támogatás a bőnyi óvoda felújítására

14,4 millió forintos vissza nem térítendő támogatás a bőnyi óvoda felújítására

A Győr-Moson-Sopron megyei Bőny Község Önkormányzatának 14.410.000 Ft-os, vissza nem térítendő támogatású pályázata jóvoltából a bőnyi óvoda infrastrukturális fejlesztésére került sor.

2010. április 8-án hatályba lépett Támogatási Szerződésnek megfelelően Bőny Község Önkormányzata 14.410.000 Ft támogatásban részesült, melyet a községben működő Bőny Község Önkormányzat Szivárvány Egységes Óvoda-Bölcsőde Bőny intézményének infrastrukturális fejlesztésére használtunk fel.

A beruházás keretében elavult ajtók, ablakok cseréjére, és helyettük hőszigetelt nyílászárók beépítésére, meglévő padlóburkolatok felújítására, falburkolatok készítésére, homlokzat illetve a falfelületek javítására és festésére, páraelszívó beépítésére és elvezetésére, parketták újracsiszolására került sor.

Intézményünk átszervezése 2009-ben történt meg, melynek keretein belül megvalósult a Közoktatás fejlesztési és intézkedési tervben is megfogalmazott óvoda-bölcsődei csoport beindítása. Az új szolgáltatás hatékonyabb ellátása végett szükséges volt a vizesblokk felújítása mellett egy új mosdó kialakítása is. Továbbá a meglévő, erodálódott ereszcsatorna halaszhatatlan cseréjét szintén e pályázati konstrukció által oldottuk meg. Óvodánkba hátrányos helyzetű gyermekek is járnak, ezért fontos volt számunkra az akadálymentesítés, mely során a küszöbök kibontását, helyreállítását, mozgáskorlátozott rámpa elkészítését végeztük el.

A korszerűsítés elősegíti az intézmény költséghatékonyabb működését. Az elavult nyílászárók hőszigeteltekre való cseréje és a fűtéskorszerűsítés, a szakértői vélemények szerint, 20%-kal csökkenteni fogja a gáz- és energiaszolgáltatásra kifizetett költségeket.

Óvodánk célja olyan nyugodt, harmonikus légkör biztosítása, amelyben a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt szeretet és tisztelet övezi. Az óvodások személyiségfejlődését életkoruknak megfelelő tevékenységek szervezésével segítjük. A fejlesztés megvalósulása nagyban hozzájárul e céljaink eléréséhez, ugyanis a fejlesztés a gyermekbarát környezet kialakítása és a munkakörülmények javítása mellett az esélyegyenlőség megteremtését is szolgálta mind a speciális nevelést igénylő gyermekek, mind a hátrányos helyzetben élők számára. Mindez fontos szempont intézményünk Esélyegyenlőség és Egyéni Bánásmód Biztosításának Tervében, és a Győri Kistérségi Fejlesztési Tervben is megfogalmazódik. Intézményünk korszerűsítésével a vidéken élő gyermekeket is modern épületben és magas színvonalon tudjuk nevelni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.