Városlista
2024. szeptember 11, szerda - Teodóra

Hírek

2011. Március 15. 10:30, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

1,8 milliárd forintot költ idén a győri önkormányzat az útfejlesztésekre

1,8 milliárd forintot költ idén a győri önkormányzat az útfejlesztésekre

Az önkormányzati pénz egy részét a hagyományos útfenntartási és üzemeltetési munkálatokra, másik részét a belvárosi rekonstrukció folytatására szánják. Prédl Antal, a Győri Útkezelő Szervezet megbízott vezetőpje a Győrinap.hu-n

A belvárosban több jelentõs forgalomtechnikai változás várható. A Batthyány tér Gárdonyi és Pálffy utcai sarkában körforgalom épül, a munkálatok a tervek szerint az év második felében kezdõdnek, s még az idén befejezõdnek. A csomópont átadása után az Újvilág és az Újkapu utcákban megváltozik a menetirány, a Móricz rakpart felõl lehet majd behajtani az Újkapu utcába.
A szervezet már csak a szakhatósági engedélyekre vár, s megkezdõdhet a révfalui Kossuth-híd alatt elvezetõ út kiépítése. Mint arról már többször beszámoltunk, a Dunakapu tér rekonstrukciója teszi szükségessé a forgalom alsó rakpartra vezetését. Prédl Antal reményei szerint a kivitelezõk április végén foghatnak hozzá a különleges útépítési munkához. A kerékpárosok számára jó hír, hogy a révfalui híd keleti oldalán a konzolok meghosszabbításával kétirányú sávot alakítanak ki számukra. A másik oldalon megmarad a járda a gyalogosok kizárólagos használatára.
A rakparti út megépítését követõen részlegesen, a Dunakapu tér rekonstrukciója után pedig véglegesen korlátozott forgalmú területté teszik a rakpart, a Teleki, a Pálffy és az Újvilág, Újkapu utcák által határolt városrészt. Kiszorítják innen az átmenõ forgalmat. A tervezett belvárosi munkálatok türelmet és odafigyelést kívánnak az erre autózóktól, a környéken élõktõl.
Idén nincs lakóutcaprogram, viszont több pénz jut az utak fenntartására. Az ütemterv szerint az éjszakai fagyok elmúltával megkezdõdhet a tavaszi útfelmérés, az utak állapotának vizsgálata. A szakemberek nem csak a télen keletkezett kátyúkat, úthibákat mérik fel, odafigyelnek a vízelvezetõk, a szegélyek, padkák állapotára is. Elsõsorban a peremkerületi lakóutcákban okozott gondot az elmúlt idõszak csapadékos idõjárása, ezeken a helyeken sürgõs beavatkozásra lesz szükség. Az útkezelõ középtávú felújítási programmal rendelkezik, melyet évente aktualizálnak. A programban egy és öt pont között értékeli az utak állapotát, a szükséges beavatkozásokat, s a forrás függvényében haladnak azok felújításával.

( Győrnap.hu )

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 10. 09:12, kedd | Helyi

Priskin Tamás válogatott labdarúgó az Üstökös FC Győr szakmai stábjában folytatja

Az Üstökös FC Győr Utánpótlás-nevelő Sport Egyesület sportigazgatójaként folytatja pályafutását Priskin Tamás.

2024. Szeptember 10. 08:17, kedd | Helyi

Tűzhelyen felejtett étel okozott több tüzet

Az elmúlt három hétben a megyében többször riasztották a tűzoltókat tűzhelyen felejtett vagy sütőben hagyott étel miatt, amely füstölni kezdett vagy kigyulladt.

2024. Szeptember 10. 07:13, kedd | Helyi

Kockabajnokság lesz a győri Kockában, eljön Rubik Ernő is

Városi kocka bajnokságot hirdet a győri önkormányzat és a Széchenyi István Egyetem, a döntőt jövő csütörtökön tartják az egyetemi Kocka-épületben.

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.