Városlista
2024. szeptember 4, szerda - Rozália

Hírek

2010. Július 31. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Audi Hungaria Motor Kft.

2010 első féléve: Magas fordulatszámon az Audi Hungaria

2010 első féléve: Magas fordulatszámon az Audi Hungaria

Sikeres első félév: az Audi Hungaria termelési volumene 2010 első félévében ismét nagymértékben emelkedett. Ez év június végéig 876.932 (661.847)* motor készült Győr

Ez a magas gyártási volumen mutatja, hogy a 2009-es nehezebb gazdasági év után ismét magas fordulatszámon pörög a termelésünk. Az AUDI AG a 2010-re tervezett több mint egymilliós járműkiszállítással a 2008-as rekordévet szeretné megismételni. Leányvállalatként jelentős mértékben hozzájárulunk e cél eléréséhez", mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója.

Az Audi Hungaria az év első hat hónapjában 25 milliárd forint (20 mrd.) értékben ruházott be új termékekbe, gyártási technológiákba és infrastruktúrába. Az első félév kiemelkedő eseményeként a vállalat újabb tevékenységi körrel bővítette portfólióját: a motorgyártás területe egy Kísérleti Motorgyártó Központtal egészült ki. gy a sorozatgyártásban épülő motorok mellett a jövőben kísérleti erőforrások is készülnek Győrben.

Az Audi Hungaria szerszámgyára megkezdte az Audi RS5 modell egyes karosszériaelemeinek gyártását. Az RS5 már a hatodik Audi modell, melyhez a magyar vállalat rugalmas kisszériás gyártásban készít magas komplexitású karosszériaelemeket az AUDI AG megbízásából.

A járműgyártás területén 2010 tavaszától új, még vonzóbb külsővel készül az Audi TT Coupé és Roadster. A sportautó fogyasztását új technológiákkal csökkentették és egy erősebb, hatékonyabb 2.0 literes, négyhengeres, 155 kW (211 LE) teljesítményű TFSI motorral is rendelhető.

Június 30-án az Audi Hungaria 5.694 (5.584) munkatársat foglalkoztatott.
Ebben az évben ezidáig 149 új munkatárs, közülük 40 mérnök kezdte meg a munkát főként a motorfejlesztés, a szerszámgyártás, a minőségbiztosítás és a termelés területén. További 20 mérnöki pozíció vár még betöltésre. A vállalat kínálta álláslehetőségek magas értékét és megbecsültségét jelzi, hogy a magyarországi végzős mérnökhallgatók immár második alkalommal választották az Audi Hungariát az ország Legvonzóbb munkaadójának".

A vállalat jelentős mértékben támogatja a régióban folyó oktatást. Ennek legújabb mérföldköveként megalakult Győrben az Audi Hungaria ltalános Iskola és Gimnázium. A szeptembertől ebben az oktatási intézményben tanuló diákok olyan bizonyítványt kapnak, amit a magyar és a német állam is elismer. Győr Megyei Jogú Város és az Audi Hungaria közösen felelnek a német nyelvű oktatás keretfeltételeinek megteremtéséért.

* A zárójeles értékek 2009 első félévére vonatkoznak


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 04. 09:12, szerda | Helyi

Győri tehetség igazolt a Cagliarihoz

A korosztályos válogatott ETO-futballista, Prettenhofer Márton a Serie A-s Cagliari csapatánál folytatja kölcsönben.

2024. Szeptember 04. 08:13, szerda | Helyi

Peter Will az Audi Hungaria új, motorgyártásért felelős igazgatósági tagja

Szeptember 1-jétől Peter Will az AUDI HUNGARIA Zrt. motorgyártásért felelős új igazgatósági tagja.

2024. Szeptember 04. 07:11, szerda | Helyi

Forróság lesz a tantermekben, a szakszervezet rövidített órákat kért, válasz még nincs

Hőségriadóban indul a tanév, a tantermekben gyakran melegebb lehet annál, mint ahol szabad volna dolgozni.

2024. Szeptember 03. 09:11, kedd | Helyi

Képalkotó diagnosztika a rákgyóításban: a 800 milliós fejlesztés Győrt is érinti

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által támogatott, két évet felölelő kutatási projekt konzorciumi formában valósul meg az Innovitech Kft. vezetésével