Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Június 12. 14:51, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

20 év után elköszöntünk a világ elitjétől: egy dicstelen búcsú záróakkordjai

20 év után elköszöntünk a világ elitjétől: egy dicstelen búcsú záróakkordjai

A németek elleni szombati vb-selejtezős vereség után a Győri Audi ETO KC kapusa, Pálinger Katalin (képen) bejelentette, hogy nem játszik többet a válogatottban. Az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok kapus már korábban köz

- Jöjjenek a fiatalok! 1997 óta alig hiányoztam világversenyről, és most éppen itt az idő, hogy mások kapjanak lehetőséget - mondta az MTI-nek Pálinger. Hozzátette: jövő nyárig szól a szerződése a Győri Audi ETO KC-nál, azt szeretné kitölteni, majd - ahogy fogalmazott - utána következhet a családalapítás.

A 32 esztendős kapus eddig hétszer nyert magyar bajnokságot és hatszor Magyar Kupát, volt Bajnokok Ligája döntős, és kétszer választották Magyarországon az év játékosának.

A válogatottban 253-szor szerepelt. Tagja volt a 2000-es sydneyi olimpián, és a 2003-as horvátországi vb-n ezüst-, a 2000-es romániai Eb-n arany- valamint a 2005-ös oroszországi vb-n bronzérmes együttesnek.

Nyilatkozatok a szombati magyar-német kézilabda világbajnoki-selejtezőt követően:

Borkai Zsolt, a MOB elnöke: - Nagyon szurkoltunk a csapatnak, de nem sikerült. A németek jobbak voltak. Sajnos, most egy csapatunk kiszállt az olimpiai versenyből, pedig bíztunk benne, hogy a női kézilabda-válogatott ott lesz Londonban. Remélem, a sportágat vagy a szakágat ez a vereség nem veti vissza évekre. Bízom a férfi válogatottban!

Sinka László, a magyar szövetség leköszönő elnöke: - Az biztos, hogy új korszak kezdődik, hiszen a válogatott 1993 óta minden világversenyen ott volt, többek között négy olimpián. Sajnálom, hogy nem sikerült túljutni a németeken. És azt is sajnálom, hogy sokan nem az összefogásért dolgoztak, hanem széthúzást erősítették, és zavart okoztak.

Ferling Bernadett: - Reméltem, hogy tudok segíteni, de nem sikerült. Egyszerűen a németeknek minden bejött. Jobban védekeztek, mint mi, jobban támadtak, és a kapusuk is remek napot fogott ki.

Herr Orsolya: - Iszonyúan fáj, hogy nem jutottunk ki a vb-re, és még a londoni olimpián sem játszhatunk. Amit a kapuból éreztem, hogy a németek jönnek és jönnek, lőnek, mert a védekezésben sok labdát szereztek. Nálunk meg nem volt folyamatos a játék.

Bulath Anita: - Nagyon keményen védekezett a német csapat, és az átlövéseket leszedték, leblokkolták. Szörnyű volt belülről átélni és látni, hogy lassan elmegy a meccs, és hiába küzdöttünk, nem ment.

Szamoránsky Piroska: - Eleinte még tudtam labdát kapni a védőfalban, de mivel az átlövéseink nem jöttek be, ezért rám is többet tudtak figyelni, és így lassan én is adós maradtam a gólokkal. Borzalmas érzés, hogy a következő két világversenyt, a vb-t és az olimpiát csak tévén nézhetjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.