Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2011. Április 29. 15:30, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

220 millió forintos osztalékot fizet az önkormányzatoknak a Pannon-Víz Zrt.

220 millió forintos osztalékot fizet az önkormányzatoknak a Pannon-Víz Zrt.

Elfogadta a Pannon-Víz Zrt. közgyűlése csütörtöki ülésén a társaság elmúlt évi mérlegbeszámolóját. A győri cég eredményesen gazdálkodott, nyereséggel zárta a 2010-es esztendőt és történetében először osztalékot fizet a tula

243 millió forintos eredménnyel zárta az elmúlt évet a Pannon-Víz - mondta el a közgyűlést követő tájékoztatóján a cég elnök-vezérigazgatója. Ebből 220 millió forintot a tulajdoni hányad arányában megkapnak a társasághoz tartozó önkormányzatok, a többi az eredménytartalékba kerül. A legnagyobb rész Győrt illeti, a 130 millió forint körüli összeget a város kritikus pontjain a csapadékvíz-elvezetés javítására tervezik fordítani. A Pannon-Víz egyik fontos beruházása a számlázási rendszer megújítása, amely júniustól működik majd élesben.

A társaság egyébként úgy ért el nyereséget, hogy az elmúlt évben másfél-két százalékkal csökkent a vízfogyasztás és a korábbiakhoz képest felére esett vissza az új bekötések száma. Ugyanakkor egy bírósági döntésnek köszönhetően mintegy 140 millió forint adó-visszatérítés gyarapította a számlát. Tavaly is folyamatosak voltak a vezeték-felújítások, a legtöbb pénzt a csatornarendszerek építésére és rekonstrukciójára költötték.

(revitatv.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 09:13, hétfő | Helyi

Ingyenesen lesz látogatható 20-án a pannonhalmi főapátság

Szent István ünnepén Pannonhalma nyitott kapukkal várja mindazokat, akik el akarnak zarándokolni hazánk ősi szentélyébe, hogy részesei legyenek az itt élő hagyománynak, lelkiségnek, kultúrának.

2024. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

Egy háziorvos szerint Covid-járvány van, szerencsére nem súlyos

A felső légúti tünetekkel érkező páciensek közül hétfőn háromból kettőnél teszt is igazolta a Covid-fertőzést.

2024. Augusztus 19. 07:10, hétfő | Helyi

Itt a nyár és a vakáció: háromezerrel nőttek a kórházi várólisták

A legfrissebb adatok szerint a kötelező várólistákon júniushoz képest háromezerrel szerepelnek többen.

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.