Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2011. Április 14. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

230 milliós pályázati pénz a megyei egyházi iskolákra: idén is Szeretet Napok

230 milliós pályázati pénz a megyei egyházi iskolákra: idén is Szeretet Napok

Közel 230 millió forintot nyert különböző pályázatokon oktatási intézményei fejlesztésére a Győri Egyházmegye, a levéltár pedig három új kiadvánnyal jelentkezett az elmúlt hónapokban. Idén is megrendezik Győrben a szeretetnapokat,

A határon túli kapcsolatok erősödésének jó példája az tavaszi a zarándoklat, melynek során Erdélyben csodálhatták meg több tucat településen Szent László ereklyéjét, s amely a napokban érkezett vissza Győrbe. Az ereklye útját az a Böjte Csaba szervezte, akinek missziója segítésére már kilencedik lakalommal gyűjt az egyházmegye. A szeretetnapokat idén május 28-án és 29 rendezik a Káptalandombon, a bevételt kovásznai árvák javára fordítják. A püspökség sikeres volt az oktatási intézmények fejlesztésére benyújtott pályázatokon, a támogatások győri iskolákat is gyarapítanak.

A tájékoztatón bemutatták az egyházmegyei levéltár három új kiadványát, Nádasi Alfonz Hadifogolynaplóját, a Mária-enciklopédiát és a győri káptalan történetét feldolgozó tanulmánykötetet. A püspökség kincstára április 19-től kiállítással várja az érdeklődőket: azoknak a bélyegeknek a gyűjteményét mutatják be, melyeket II. János Pál pápa külföldi látogatási alkalmából adtak ki különböző országokban - írja a revitatv.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 09:13, hétfő | Helyi

Ingyenesen lesz látogatható 20-án a pannonhalmi főapátság

Szent István ünnepén Pannonhalma nyitott kapukkal várja mindazokat, akik el akarnak zarándokolni hazánk ősi szentélyébe, hogy részesei legyenek az itt élő hagyománynak, lelkiségnek, kultúrának.

2024. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

Egy háziorvos szerint Covid-járvány van, szerencsére nem súlyos

A felső légúti tünetekkel érkező páciensek közül hétfőn háromból kettőnél teszt is igazolta a Covid-fertőzést.

2024. Augusztus 19. 07:10, hétfő | Helyi

Itt a nyár és a vakáció: háromezerrel nőttek a kórházi várólisták

A legfrissebb adatok szerint a kötelező várólistákon júniushoz képest háromezerrel szerepelnek többen.

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.