Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2011. November 26. 08:30, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

28 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztat a Nolato Kft.

28 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztat a Nolato Kft.

Megváltozott munkaképességűeket alkalmaz Győr-Moson-Sopron megyei gyárában a Nolato Magyarország Kft. - hangzott el a svéd tulajdonú cég pénteki, mosonmagyaróvári sajtótájékoztatóján.

Az iparban és az orvostechnikában felhasznált műanyag alkatrészeket gyártó vállalat 28 megváltozott munkaképességű - például látás- vagy hallássérült - munkatársat vett fel. A cég 420 embert foglalkoztat.

A megváltozott munkaképességűek alkalmazásának feltételeit teljes egészében saját forrásból teremtették meg - mondta el az eseményen Meleg Norbert gazdasági, informatikai és logisztikai vezető.

Tavaly nyáron indult a próbagyártás, amellyel azt vizsgálták, milyen módon alkalmazhatnak megváltozott munkaképességűeket. Egy évvel később pedig megkezdték az ő speciális igényeikhez alakított, akadálymentesített gyártóterület kialakítását.

Emellett megkezdték a gyárat a közeli vasútállomással összekötő, a megváltozott munkaképességű dolgozóknak biztonságos közlekedési lehetőséget garantáló járda építését, amit a mosonmagyaróvári önkormányzattal közösen finanszíroz a táraság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 15. 09:12, csütörtök | Helyi

Apa és fia is bajnok Jiu-Jitsuban

A brit és a magyar bajnoki címet is magáénak tudhatja apa és fia. Dr. Varga István és Varga András Győrből hódította meg Európát, és gyűjtött be számos hazai és nemzetközi elismerést Jiu-Jitsuban.

2024. Augusztus 15. 08:11, csütörtök | Helyi

Még nem kell aggódni a FLIRT miatt Győrben

A járványügyi szabályok betartásával megelőzhető, hogy iskolakezdéskor berobbanjanak a fertőző megbetegedések.

2024. Augusztus 15. 07:15, csütörtök | Helyi

Kézilabda-szurkolók figyelem: Más időpontban lesz az ankét!

Egyeztetéseket követően a Győri Audi ETO KC új időpontban tartja meg idénynyitó szurkolói ankétját.

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember