Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Június 16. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Revita TV

300 ezres bírság

300 ezres bírság

Július elsejétől akár 300 ezer forintra is bírságolhatják aki gyorsan hajt, ittasan vezet vagy áthajt a piroson. A közlekedési törvény szigorításával a kormány elsősorban a külföldi autósokat szorítaná meg, többségük ugyanis eddig

Száguldozó autósok a győri utcákon. Nem ritka látvány, a rendőrség adatai szerint egyre többen nem tartják be a 50 - es sebességkorlátozást. Mértek be már 120 - al repesztő sofőrt is a városon belül. Ezért is jön hamarosan a szigorítás. A korábbi néhány tízezres büntetés összege július elsejétől akár a tízszeresére is nőhet. Merthogy július elsejétől a gyorshajtókat, az ittasan vezetőket illetve a piroson áthajtókat akár 300 ezer forintra is bírságolhatják.

Mindezt pedig határozathozatal nélkül, már a helyszínen is. A szigorítás a közlekedési törvény módosításának életbe léptetésével kerülhet be a köztudatba. A törvénymódosítással egyébként a kormány elsősorban a külföldi autósokat kívánja megszorítani, többségük ugyanis egyáltalán nem fizeti be az itt kapott bírságot. Az új szabály viszont lehetőséget ad a járőrnek, hogy visszatartsa a külföldi adós autóját amit a bírság kifizetéséig egy adott helyen kell majd tárolni.

De nem csak szigorítás hanem könnyítés is lesz júliustól. Az eddiginél kevesebbet kell fizetni a mobilozásért, a bukósisak vagy a gyerekülés használatának elmulasztásáért. Legfeljebb 30 ezer forintot. Bejön ugyanis a pontrendszer, 18 összegyűjtött pont esetén már elvehetik a sofőr jogosítványát, ez pedig a szakértők szerint komoly visszatartó erő lehet a jövőben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.