Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2017. Május 15. 13:40, hétfő | Helyi
Forrás: katasztrófavédelem

39 eseményhez hívták múlt héten a tűzoltókat Győr-Moson-Sopron megyében

39 eseményhez hívták múlt héten a tűzoltókat Győr-Moson-Sopron megyében

A tűzesetek és műszaki mentések során nyolcan sérültek meg.

Hétfőn este összeütközött két autó a Sopronkőhida és Fertőrákos közötti úton. A balesethez a soproni hivatásos és a fertőrákosi önkéntes tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a kocsikat, majd a helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadályt. A műszaki mentés idejére lezárták az érintett útszakaszt, a baleset két könnyű sérültjét kórházba szállította a mentőszolgálat.

A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat szerda délután Mosonmagyaróvárra a Balás Árpád utcába riasztották, ahol egy traktor egy földből kiálló gázcsonkra tolatott, amit megsértett. A tűzoltók egy vízsugár fedezete mellett elszorították a gázcsonkot és értesítették a gázszolgáltatót. A szolgáltató szakembere véglegesen megszüntette a gázszivárgást. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Csütörtökön kora délután egy nyerges vontató és egy személyautó ütközött össze az M1-es autópályán Lébény közelében a Hegyeshalom felé vezető oldalon. A lébényi, a mosonmagyaróvári, a győri hivatásos és a lébényi önkéntes tűzoltók végezték a műszaki mentést. A személygépkocsiból egy embert feszítővágóval szabadítottak ki a tűzoltók, majd átadták a mentőknek. A sofőr könnyebb sérüléseket szenvedett a balesetben. A Hegyeshalom felé vezető oldalon a mentés alatt egy sávon haladt, később visszaállhatott a forgalom.

Szombaton délelőtt bejelzett a szén-monoxid-érzékelő Győrben egy Szent Imre utcai lakásban. A győri hivatásos tűzoltók mérő készüléke a szellőztetés után nem mutatott szén-monoxid koncentrációt, de a kiérkező gázszolgáltató készüléke kis mértékben kimutatta a mérgező gáz jelenlétét a lakásban, ezért lekapcsolta az ott lévő gázkészüléket. Az ott lakók közül senki sem panaszkodott rosszullétre.

Szombaton délben árokba hajtott egy személygépkocsi a 83-as főúton Győrszemere közelében, az 59. és a 60. kilométer között. Egy ember beszorult a járműbe, őt a győri hivatásos tűzoltók kiemelték, majd átadták a mentőknek. Az egység áramtalanította az autót. A baleset helyszínén a beavatkozás és helyszínelés idejére lezárták az utat a forgalom elől.

Vasárnap este a jánossomorjai szeméttelepen mintegy 200 m2-en kigyulladt a szemét. A mosonmagyaróvári hivatásos és a jánossomorjai önkéntes tűzoltók közösen fékezték meg a tüzet, munkájukat két erőgép is segítette. A tűz során nem sérült meg senki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagycenki iskola: „Ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki”?

Munkáltatói egyeztető megbeszélést tartottak a nagycenki iskolában kialakult helyzet rendezése érdekében.

2024. Július 28. 08:13, vasárnap | Helyi

A Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu táborában jártunk

Idén nyáron is szervez napközis kajak-kenu táborokat a Győri Vízisport Egyesület.

2024. Július 28. 07:12, vasárnap | Helyi

Szamárköhögés: javasolják a betegség elleni emlékeztető oltás a várandósoknak

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.