Városlista
2024. augusztus 20, kedd - István

Hírek

2011. Március 29. 14:55, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

400 millió forinttal tartoznak a lakásbérlők a győri önkormányzatnak

400 millió forinttal tartoznak a lakásbérlők a győri önkormányzatnak

Több száz önkormányzati bérlakásban élő család kerülhet utcára Győrben április 15-e után - tudósított híradójában az RTL Klub.

Rájuk ugyanis nem vonatkozik a július 1-ig meghosszabbított kilakoltatási moratórium. A helyi önkormányzat ugyan minden segítséget megad, mégis ennyien vannak azok, akiknek jelentős közüzemi tartozásuk vagy lakbérhátralékuk van.

Csupa tartós élelmiszer a hűtőben - ugyanis nem hűt. A villanyt már rég kikapcsolták az egyik önkormányzati bérlakásban élő asszonynál. Napi pár száz forintja maradna élelmiszerre, ha minden mást kifizetne, de a közüzemi számlákra már régen nem jut pénze.


Több százezer forintos közüzemi tartozást halmozott fel és a lakbérrel is el van maradva. Betegsége miatt nem talál munkát, az alig több mint havi 28 ezer forintos rehabilitációs járadékából él. A kilakoltatás őt is fenyegeti.


„Egyszerűen semmi tervem nincsen és nem is tudom, hova menjek, patthelyzetben vagyok. Apukám 2005-ben, férjem 2006-ban, anyukám 2010-ben halt meg. Sehova sem tudok menni csak ez a kis másfél szobás 43 négyzetméteres önkormányzati bérlakás maradt rám" - mondta Rózsavölgyi Friderika.


Sokan vannak hasonló helyzetben. A győri önkormányzatnak összesen 400 millió forinttal tartoznak a bérlők. És bár a hivatal a végsőkig kivár, ötven- százezer forintos tartozás után már felszólítást küld, és ha a bérlő továbbra sem kezdi el rendezi tartozását, akkor bírósági pert indít.


„Több százra tehető azoknak a családoknak a száma, akiknek valamilyen jelentősebb tartozásuk van valamelyik szolgáltató felé. Konkrét bírósági szakaszba 39 család esetében jutottunk el" - mondta Wajzer Gábor, a Győri Polgármesteri Hivatal lakásügyi csoportvezetője.


Az önkormányzati bérlakásokban élőkre az újra meghosszabbított kilakoltatási moratórium már nem vonatkozik. A lakásügyi csoportvezető szerint az április 15-ig tartó moratórium egyik tanulsága is az volt, hogy sokan maguk előtt görgették a díjhátralékot mondván, úgysem tehetik ki őket az utcára. Eközben pedig több százan várnak önkormányzati bérlakásra.


Arról, hogy a kilakoltatott családokkal mi lesz, egyelőre nem tudni részleteket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 09:13, hétfő | Helyi

Ingyenesen lesz látogatható 20-án a pannonhalmi főapátság

Szent István ünnepén Pannonhalma nyitott kapukkal várja mindazokat, akik el akarnak zarándokolni hazánk ősi szentélyébe, hogy részesei legyenek az itt élő hagyománynak, lelkiségnek, kultúrának.

2024. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

Egy háziorvos szerint Covid-járvány van, szerencsére nem súlyos

A felső légúti tünetekkel érkező páciensek közül hétfőn háromból kettőnél teszt is igazolta a Covid-fertőzést.

2024. Augusztus 19. 07:10, hétfő | Helyi

Itt a nyár és a vakáció: háromezerrel nőttek a kórházi várólisták

A legfrissebb adatok szerint a kötelező várólistákon júniushoz képest háromezerrel szerepelnek többen.

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.