Városlista
2024. szeptember 6, péntek - Zakariás

Hírek

2010. Szeptember 07. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

4 kilométerért 45 ezer: megkérte a szállítás árát a győri temetkezési cég

4 kilométerért 45 ezer: megkérte a szállítás árát a győri temetkezési cég

Az Országos Temetkezési Egyesület jogi vezetője szerint etikátlan, hogy Győrben, 4 kilométernyi szállításért 45 ezer forintot kért egy halott nő hozzátartozóitól az egyik temetkezési vállalat. Ladocsi Géza szerint a hazai temetkezési v

45 ezer forintot kért számlára, lepecsételt papírral az egyik győri temetkezési vállalkozás azért, hogy egy halott nőt négy kilométerről elszállítson. A hozzátartozók, akik nem akartak kamera elé állni, tisztességtelennek tartják, hogy egyes vállalkozások visszaélnek a családtagok kiszolgáltatottságával.

"Nekünk ugyanez az árunk 21 ezer forint" - mondja Ladocsi Géza, a Jószív Kft. ügyvezetője. Az Országos Temetkezési Egyesület jogi bizottságának vezetője maga is az egyik vállalkozás vezetője. Azt mondja, az etikátlan piaci magatartás annak a következménye, hogy a cégek felett nincs kamarai érdekképviselet.

Ladocsi Géza elnök, Országos Temetkezési Egyesület, Jogi és Etikai Bizottság:

"Kötelezném őket, kötelezném arra, hogy egy ilyenben egyesüljenek, én biztos vagyok benne, hogy a szakma akkor kiszűrné az oda nem valókat, és az is biztos, hogy kiszűrné az ilyen áralkalmazást."

A szociális területért felelős győri alpolgármester szerint olyan törvényre volna szükség, ami a gyászolóért van.

Somogyi Tivadar alpolgármester, Győr, Fidesz-KDNP:

"Nagyon felháborító az, hogy a szabadpiac farkastörvényei olyan területen is működnek, ahol igazából nem szabadna. Tudjuk azt, hogy egy haláleset megviseli a családot, megviseli a rokonságot, és ekkor arra törekedni, hogy minél nagyobb profitot szerezzen egy adott cég, számomra felháborító."

"Én azt gondolom, hogy a temetési segélyt nem sorolják az emberek abba a kategóriába, amit szégyenérzettel kérnének" - így a győri polgármesteri hivatal népjóléti osztályának helyettes vezetője.

Győrben évről-évre nő azoknak a száma, akik szociális rászorultság miatt segítséget kérnek elhunyt hozzátartozójuk eltemetéséhez.

Szabóné Vörös Ágnes osztályvezető-helyettes, Népjóléti Osztály, Polgármesteri Hivatal, Győr:

"Azok kaphatják, akiknek az egy főre jutó jövedelmük a családban a nyugdíjminimum 250 %-át nem haladja meg, ez most 71.250 forint, és maximum 67.500 forintos támogatást tudunk nyújtani. Ebben az évben eddig majdnem 400-an fordultak ilyen jellegű támogatásért az önkormányzathoz, ez a tavalyi évhez képest 10 százaléknyi növekedést mutat."

A győri önkormányzat idén 40 millió forintot különített el a temetkezési segélyekre.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 05. 09:14, csütörtök | Helyi

A Dortmund sztárja Gyirmóton edz

Karem Adeyemi, a Borussia Dortmund csatára a német U21-es válogatottal Gyirmóton készül a szerdai Izrael elleni mérkőzésre. Tegnap sokan kérték közös fotóra a gyirmóti utánpótlásból.

2024. Szeptember 05. 08:12, csütörtök | Helyi

Tükröt tartanak a nézők elé

Két előadást is láthat a közönség a Győri Balett most készülő bemutatójában.

2024. Szeptember 05. 07:14, csütörtök | Helyi

Hétvégén jön a Győr Rally

Szeptember 6-és 8-a között ismét Győrben száguldanak a WHB Győr Rally versenyautói. A második alkalommal megrendezett versenyre minden eddiginél színesebb program kavalkádot és látványosabb versenyt ígértnek a szervezők.

2024. Szeptember 04. 17:44, szerda | Helyi

A győri ősz egyik csúcsrendezvénye az ETO Park Szolgáltató & Élményközpontban

2024. szeptember 20-án egy igazán grandiózus ingyenes rendezvénnyel várja a győri és a Győr környéki településekről a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont, hogy együtt ünnepeljék az Élményközpont teljes megújulásá