Városlista
2024. szeptember 6, péntek - Zakariás

Hírek

2010. Szeptember 04. 07:55, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

52 Győr megyei kistelepülésen csak egy polgármester-jelöltre szavazhatnak

52 Győr megyei kistelepülésen csak egy polgármester-jelöltre szavazhatnak

Polgármesterjelölt Győr-Moson-Sopron megye mind a 183 településen van, ám egyetlen polgármesterjelölt van csupán a következő településeken: Ágfalva, Barbacs, Bezi, Bodonhely, Börcs, Cakóháza, Cirák, Csér, Csikvánd, Dör, Dunaremete, Ed

16 településen négy jelölt van, míg öt polgármesterjelölt neve szerepel a szavazólapon Bőnyben (bár döntés még egyikük esetében sem született), Fertődön pedig hatan lennének polgármesterek.
Az összesen 404 jelöltből 379-en függetlenként indulnak a választáson, 5 szervezet által önállóan indított és 20 szervezetek által közösen indított jelölt van a polgármesterjelöltek között.

Hónapokkal ezelőtt adtunk hírt arról, hogy a Mosonmagyaróvárról leváló Mosonudvar az első polgármesterét apróhirdetésben kereste. Az akkori első jelentkező, Varga Zoltán neve nem szerepel a három jelölt között, ahogy a másik két korábbi jelölt sem. Hogy a 23 jelentkező közül van-e, aki végül valójában megpróbálta, nem tudni, csak azt, hogy az egykori pályázatokat elbíró bizottság jelöltje, a belső ember, Rinczki Lajos igen.
A négy fős képviselő-testületbe tíz jelöltet vettek nyilvántartásba.

Képviselőjelöltek
100 lakosig a képviselő-testület 2 fő, ezer lakosig 4 fő, ötezer lakosig 6 fő, tízezer lakosig pedig 8 fő lesz 2010-től.
Nagy harc nem várható a képviselőtestületbe jutaásért Cakóházán, Mérgesen és Vadosfán, lévén csak ketten indulnak a két képviselői helyért.
Négy fős lesz a testület Barbacson, Dunaremetén, Potyondon, Rábacsanakon, Rábaszentmiklóson, Répcevisen és Tápon, ennyien, vagyis négyen idnulnak a képviselőválasztáson.
A hat fős képviselőtestületbe hat jelöltből "választhatnak" Enesén.
Hat képviselő ül a testületben majd a következő településeken is, de legalább húszan pályáznak a posztokra Bakonyszentlászlón (20 jelölt), Bezenyén (23 jelölt), Bőnyben (20 jelölt), Fertőrákoson (23 jelölt) és Gyömörén (20 jelölt).
Hat fős lesz néhány város képviselőtestülete is, Fertődön 30, Beleden 21, Téten pedig 22 jelölt száll ringbe a döntéshozói címért. Jánossomorján nyolc tagú lesz a testület, 24 jelöltet vettek nyilvántartásba.

A fentiek alapján kilenc településen nem lesz helyi tétje a választásnak, hiszen egyetlen polgármesterjelölt mellett a képviselő-testületbe is épp annyian kerülnének be, ahány tagú lesz a testület. Ezek a községek: Barbacs, Cakóháza, Dunaremete, Enese, Mérges, Potyond, Rábacsanak, Rábaszentmiklós, Vadosfa (persze a megyei listákra itt is szavaznak majd, így valójában csak ez lesz az egyetlen tétje az október 3-i voksolásnak.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 05. 09:14, csütörtök | Helyi

A Dortmund sztárja Gyirmóton edz

Karem Adeyemi, a Borussia Dortmund csatára a német U21-es válogatottal Gyirmóton készül a szerdai Izrael elleni mérkőzésre. Tegnap sokan kérték közös fotóra a gyirmóti utánpótlásból.

2024. Szeptember 05. 08:12, csütörtök | Helyi

Tükröt tartanak a nézők elé

Két előadást is láthat a közönség a Győri Balett most készülő bemutatójában.

2024. Szeptember 05. 07:14, csütörtök | Helyi

Hétvégén jön a Győr Rally

Szeptember 6-és 8-a között ismét Győrben száguldanak a WHB Győr Rally versenyautói. A második alkalommal megrendezett versenyre minden eddiginél színesebb program kavalkádot és látványosabb versenyt ígértnek a szervezők.

2024. Szeptember 04. 17:44, szerda | Helyi

A győri ősz egyik csúcsrendezvénye az ETO Park Szolgáltató & Élményközpontban

2024. szeptember 20-án egy igazán grandiózus ingyenes rendezvénnyel várja a győri és a Győr környéki településekről a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont, hogy együtt ünnepeljék az Élményközpont teljes megújulásá