Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Március 03. 11:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

8 ezer végzős diák szerint a győri Audi az ország legvonzóbb vállalata

8 ezer végzős diák szerint a győri Audi az ország legvonzóbb vállalata

A győri Audi Hungária Motor Kft.-t immár harmadszor választották meg „Legvonzóbb Vállalatnak". Ez az eredménye az Aon Hewitt és az AIESEC közös felmérésének, amely 33.000 interjúalany véleményét tükrözi. A megkérdezettek közö

„Az Audi Hungariánál a munkatárs áll a középpontban. Az Aon Hewitt és az AIESEC díjával már harmadik alkalommal ismerték el az Audi Hungaria célorientált és hosszú távú személyügyi stratégiáját. Nemcsak innovatív munkakörülményeket és biztos munkahelyet, hanem versenyképes jövedelmet és szakmai előrelépési lehetőségeket is kínálunk" - mondta Rozman Richárd, az Audi Hungaria Motor Kft. személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

A Munkáltatói Márka Kutatás során tapasztalattal rendelkező és pályakezdő munkatársakat kérdeztek arról, hogy milyen kritériumok alapján keresnek munkahelyet. Az eredmény: a résztvevők a vállalat vonzerejét, versenyképességét, valamint a jövedelmet és a szakmai fejlődési lehetőségeket értékelték leginkább. A felmérés 19 ipari ágazatot és több mint 230 magyar vállalatot vizsgált.

A „Legvonzóbb Vállalat" díjat Szigeti Éva, a személyügyi marketing és a stratégiai felsőoktatási kapcsolatok területének vezetője vette át a Budapesti Corvinus Egyetemen megrendezett díjátadón. „Azért is örülünk ennek a kitüntetésnek, mert a gyárbővítésnek köszönhetően a következő években 1800 új munkatársat, köztük legalább 300 felsőfokú végzettséggel rendelkezőt veszünk fel vállalatunkhoz" - mondta Szigeti Éva.

A Munkáltatói Márka Kutatás részeként további nyolc kategóriában kihirdették a KarrierStart díjakat is, mely rangsor a végzős hallgatók szakmai érdeklődését, illetve a vállalatok értékei közül a pályakezdőknek kínált jövedelmet, karrierlehetőséget és juttatásokat értékelte. Az Audi Hungaria ebben a rangsorban is első helyen áll, méghozzá a logisztikai területek kategóriájában.

Az Audi Hungaria különösen nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás-nevelésre. A tehetséges diákok gyakornokként, szakdolgozatuk írása alatt, illetve állásbörzéken is megismerkedhetnek a vállalattal. Ezen kívül az Audi Hungaria stratégiai partnere a győri Széchenyi István Egyetemnek, valamint a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetemnek. Az Audi Hungaria Belsőégésű Motorok Tanszék 2007-ben jött létre azzal a céllal, hogy a legkorszerűbb tudáshoz szükséges tananyagot biztosítsa a mérnökhallgatóknak, új tehetségeket bocsátva ezzel a munkaerőpiac rendelkezésére.

2010-ben több mint 500 új munkatársat vettek fel a vállalathoz, ebből mintegy 150 felsőfokú végzettségűt. Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. így 6.138 munkatársat foglalkoztatott a 2010-es üzleti év végén. „Az Audi Hungariánál továbbra is nagy az igény mérnökökre, illetve diplomával rendelkező munkatársakra. Különösen keresettek a gépész- és villamosmérnökök"- mondta Rozman Richárd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 10. 09:12, kedd | Helyi

Priskin Tamás válogatott labdarúgó az Üstökös FC Győr szakmai stábjában folytatja

Az Üstökös FC Győr Utánpótlás-nevelő Sport Egyesület sportigazgatójaként folytatja pályafutását Priskin Tamás.

2024. Szeptember 10. 08:17, kedd | Helyi

Tűzhelyen felejtett étel okozott több tüzet

Az elmúlt három hétben a megyében többször riasztották a tűzoltókat tűzhelyen felejtett vagy sütőben hagyott étel miatt, amely füstölni kezdett vagy kigyulladt.

2024. Szeptember 10. 07:13, kedd | Helyi

Kockabajnokság lesz a győri Kockában, eljön Rubik Ernő is

Városi kocka bajnokságot hirdet a győri önkormányzat és a Széchenyi István Egyetem, a döntőt jövő csütörtökön tartják az egyetemi Kocka-épületben.

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.